Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin ilk Afgan Lokantası açıldı!

Afgan uyruklu Ramazan ve

Afgan uyruklu Ramazan ve Ruhullah Hidayeti isimli baba oğul, Cuma pazarı mevkiine yakın bir noktada Afgan Lokantası açtı. Şehrin ilk Afgan lokantası olan işletmede, menüde de yöresel lezzetler hakim… Talebe gelince, 21 yaşındaki Ruhullah en çok rağbetin yine Afganlılardan geldiğini söylüyor.

Çanakkale’de giderek artan yabancı uyruklu sayısı, şehrin ekonomisini de her anlamda etkiliyor. Afganistanlı bir baba oğul da, kendi lehlerine artan Afgan nüfusunu olumlu yönde değerlendirmek için Çanakkale’de ‘ilk’ sayılan bir işletmeye imza attılar. Ve kentin ilk Afgan Lokantası’nı açtılar. Cuma pazarına yakın bir noktadaki bir ara sokakta bulunana lokanta, boyut olarak oldukça küçük ama şimdilik talebi karşılıyor. Lokantanın girişinde ise Afgan ve Türk bayrakları yan yana bulunuyor. Buna keza lokantanın içinde de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tablosu var.

“Çanakkale’ye 4 ay önce geldik”

GÜNDEM’e konuşan 21 yaşındaki Ruhullah, 4 ay önce açıldıklarını ve şu ana kadar da işlerin oldukça iyi gittiğini söyleyerek şöyle diyor: “Babam 20 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Ben de ülkeye 2009’da geldim. Bir süre kadar İstanbul’da yaşadık. Orada da bir dükkanımız vardı. Sonra 4 ay önce geldik buraya ve Afgan nüfusunun arttığını da bildiğimiz için böyle bir işletme açmaya karar verdik.”

“Şimdilik 2 çeşit yemeğimiz var”

Aslen Türk kökenli olan ve halihazırda da Türk vatandaşlığı alan Ruhullah mutfaktaki çeşitliliği ise şöyle anlatıyor: “Şimdilik Davşi denen ve Afgan mutfağına özgü bir et yemeğimizle, Özbek pilavımız var. Bunları servis ediyor. Diğer çeşitlerimiz yakın zamanda olacak.”

“Henüz kötü bir tepki almadık”

Öte yandan, çevredeki Türk esnaflardan duruma bir tepki gelip gelmediğini de ekliyoruz sorularımıza. Ruhullah Hidayeti, o konuda ise şu cümleleri kuruyor: “Şu ana kadar yerel esnaftan herhangi bir olumsuz tepki almadık. Vatandaşlardan da öyle. Aksine güzel şeyler duyuyoruz. Buradan da herkesi de lokantamıza gelmeye ve yemeklerimizden tatmaya davet ediyoruz.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech