Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci RES Tam Kapasiteyle Devreye Girdi

 Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale’de

 Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale’de 143 milyon dolarlık yatırıma sahip 112 MW’lık Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali(RES) projesinin tamamını devreye aldı. Çanakkale’de tamamladığı Kocalar RES’in ardından ikinci rüzgar projesi olan 112 MW’lık Üçpınar RES projesi ile şirketin rüzgar santrali portföyü 143 MW’a çıktı.

Afken Yenilenebilir Enerji, 143 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan Çanakkale Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali(RES) projesinde tam kapasiteyle elektrik üretimine geçti. Üçpınar RES’in 112 MW kurulu güç kapasitesine sahip 33 türbini için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan kabul alan Akfen Yenilenebilir Enerji, projeyi tamamlamış oldu.

Yıllık 187 GWs’lık elektriği Türkiye’nin en fazla rüzgar alan bölgelerinin başında gelen Çanakkale’nin rüzgarından üretecek olan Üçpınar RES, bu sayede 450 bin kişinin de yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak.

Afken tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi: “Afken Yenilenebilir Enerji, Kocalar ve Üçpınar RES’in yanı sıra 2019 yılı içerisinde Çanakkale’deki 58 MW’lık Hasanoba RES ve Denizli’deki 75 MW’lık Denizli RES projelerinin tamamlanıp elektrik üretimine geçirecek. Böylelikle şirketin 4 rüzgar elektrik santrali projesindeki kurulu gücü 2019 yılı sonunda 275 MW’a ulaşacak. Şirketin toplam gücü ise inşaası devam eden diğer hidro ve güneş santrallerinin tamamlanması sonrasında 632 MW’a çıkacak.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech