Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
H. Ayşe İrim

Dünyanın en güzel sözü

Sanırım 90’lı yıllardı, hangi köşe yazarının olduğunu bugün hatırlayamadığım bir yazıda şöyle diyordu: “Dünyanın en güzel cümlesi ‘seni seviyorum’ değil, ‘tümörünüz iyi huylu çıktı’dır.” diyordu. Woody Allen’ın bir sözüymüş.

Söz konusu sağlık olunca hele de ciddi bir rahatsızlıksa sizi endişelendiren, hakikaten o anki tüm sıkıntılar bir kenara itilebiliyor.

Aslına bakarsanız tam olarak itilemiyor, çünkü işin ucunda tetkikler, gerek duyulursa tedaviler, hastanelere yapılan sayısız ziyaretler var. Bunları karşılayacak maddi gücünüzün olup, olmadığı var. Para kazanmak için olduğumuz sağlığımıza kavuşmak için iş güçle boğuşmak var.

Ancak yine de ilk sırada o tahlil ya da görüntülemenin sonucunu beklemek oluyor her zaman.

Sonuç elinize ulaştığındaysa, pozitif ya da negatif olmasına göre değişen, çizilmesi gereken bir yol haritası kalıyor elinizde.

Daha önce bahsetmiştim, annem bir yanık olayı atlattı ve epey zorlayıcı bir sürecin ardından bugün çok daha iyi durumda.

O zaman altını çizmiştim ama bir daha altını çizmekte fayda görüyorum.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi sahip olduğu Yanık Ünitesiyle böyle kazalarda başvurabileceğiniz en iyi adres.

Devlet Hastanesinin bunca zamanlık müdavimi olarak bir şey daha söyleyeyim; tüm aksaklıklara rağmen harika iş çıkarıyorlar. Bazı birimlerdeki uzman sayısının azlığını hepimiz biliyoruz, buna rağmen kadronun deneyimli isimleri pek çok eksiğin göze batmamasını sağlıyor.

Dışarıdan bir göz olarak da şunu söyleyeyim; asla hastaları gerçekten gereksiz gördükleri bir uygulamaya yönlendirmiyorlar. Yani insanların tıp söz konusu olduğunda hissettikleri korkuyu kullanarak fazladan yapılan hiçbir şey yok. Bununla ne demek istediğimi pek çoğunuzun anladığını düşünüyorum.

Şehrin efsane yöneticilerinden Op. Dr. Kenan Eliuz’la yakalanan ve bugün Op. Dr. Ufuk Tali ile devam eden hizmet anlayışlarıyla, salt Çanakkale için değil, ülke için de büyük bir kazanç oldu Çanakkale Devlet Hastanesi.

Umarım giderek daha da iyi olur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech