Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göç+Yoğun yapılaşma=Problem

Forbes Dergisi’nin Çanakkale’yi en

Forbes Dergisi’nin Çanakkale’yi en yaşanılır kent olarak ilan etmesinin ardından, Çanakkale’de bazı sorunların üzeri kapandı. Çanakkale’nin dışarıdan aldığı yoğun göç ve kontrolsüz yapılaşması bir anda unutulmaya yüz tutarken, vatandaşın yaşadığı en büyük sorunların başında, Çanakkale’nin artık sosyolojik olarak değişime yüz tutması geliyor…

FORBES Dergisi tarafından, geçtiğimiz günlerde Çanakkale için heyecanlandırıcı bir istatistik yayınlandı. Çanakkale birçok farklı kulvarda yapılan değerlendirmeler neticesinde Türkiye’nin en yaşanılabilir kenti ilan edildi. Bu haber kısa sürede yerel ve ulusal basında yer bulurken, Çanakkale’nin almış olduğu yoğun göç, yaşanılabilir kent olmasına bağlandı.

Çanakkale uzun zamandır, dışarıdan ve içeriden birçok göç alır oldu. Dışarıdan, yurt dışından çalışmaya gelen mülteciler, içeriden ise özellikle emekli vatandaşlar akın akın Çanakkale’ye gelişlerini sürdürüyorlar. Sahil kenti özelliği, sakin, yaşanabilir kent olma özelliği zamanla büyükşehir olur mu olmaz mı tartışmalarına kayan Çanakkale’de yapılaşmada, alınan göç oranında arttı. Birçok yerde inşaat faaliyetleri uzun soluklu olarak devam ederken, bazı bölgelerde ise yeni yerleşim alanları oluşturuldu. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Karacaören bölgesi ve cezaevini karşısında kalan alanlar imara açıldı, yapılaşma yaşandı. Şehrin büyüme yönü bu bölgelere kaydırıldı.

Çanakkale’nin yeşil alanlarının giderek azalması, yapılaşma oranının hızla artması ve alınan göç oranında artışlar yaşanması vatandaşın sosyolojik olarak en büyük problemi olarak ortaya çıktı.

Forbes Dergisi’nin yaşanabilir kent olarak Çanakkale’yi ilan etmesinin ardından sorunların üzerine sünger çekildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech