Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Assos’u göklere taşıyalım!

Türk Hava Yolları’nın filosuna

Türk Hava Yolları’nın filosuna kattığı ‘Boeing 787-9 Dreamliner’ tipi uçağın ismini belirlemek için Twitter’da başlatılan ankete, Çanakkaleli siyasetçiler ve vatandaşlar da destek verdi. “Assos’u göklere taşıyalım!” diyen Ak Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Bülent Turan, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile protokolün önde gelen isimleri ile çok sayıda vatandaş, yeni uçağın isminin ‘Assos’ olması için Twitter üzerinden destek kampanyası başlattı.  

Türk Hava Yolları’nın(THY) filosuna yeni katılan ‘Boeing 787-9 Dreamliner’ tipi uçağın ismi şimdiden merak konusu… THY resmi Twitter hesabından yapılan duyuru ile de uçağın ismi için önerilerde bulunuldu.

Ankette 4 isim yarışıyor

Yapılan ankette; Perge, Zeugma, Göbeklitepe ve Assos isimleri ön plana çıktı. Fakat Çanakkaleli vatandaşlar ise Twitter üzerinden bir araya gelerek ankette sonuçları Assos’tan yana belirlemek için kolları sıvadı. Ankete dahil olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da uçağın adının ‘Assos’ olması gerektiğini belirterek “Tabi ki felsefenin, Aristo’nun kenti #Assos” ifadelerini kullandı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise “Tabi ki tarih, kültür ve tatil turizminin merkezi antik kentimiz Assos” şeklinde konuştu.

Anketin sonuçları kısa zaman içinde netleşecek. Çanakkalelilerin de gözü kulağı anket sonuçlarında olacak. İbrenin tarihin beşiği Assos’tan yana dönmesi ise tüm kentin temennisi…

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech