Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Millet İttifakı, “Sevgi anlayışı fark attı”

23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul

23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri, İstanbul’u olduğu kadar tüm Türkiye’yi yakından ilgilendirdi. Çanakkale’nin gözü, kulağı İstanbul Belediye Başkanı’nın kim olacağına çevrilmişti. İpi göğüsleyen taraf Ekrem İmamoğlu olurken, Çanakkale’de Millet İttifakı’nın siyasi temsilcileri, “Hak eden, farklı bir siyasi dil belirleyen ve ayrıştırıcı bir politika yerine sevgi politikası yürüten İmamoğlu, seçimi kazanmıştır” yorumlarında bulundular. Çanakkale’de siyasiler, bu sonuçlar İstanbul için değil Türkiye için umut verici olmuştur vurgusunda bulundular.

23 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşen Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlandı. 2 ayda ikinci defa Başkanlığı kazanan Ekrem İmamoğlu olurken, Çanakkale’de Millet İttifakı’nın siyasi temsilcileri gazetemize açıklamalarda bulundular. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları yapmış oldukları açıklamalarda, “İmamoğlu’nun iyi işler yapacağına inanıyoruz, hukuk ve demokrasi kazanmıştır” değerlendirmelerinde bulundular.

“Sevgi anlayışı fark attı”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Türkiye’nin rahat bir nefes alması gerekiyordu. Onun içinde Ekrem İmamoğlu’nun bu seçimi kazanması gerekiyordu. Dolayısıyla, bu sadece klasik bir İstanbul seçiminden ziyade Türkiye’nin seçimi oldu. Türkiye’de demokrasiyi, adaleti, hukuku, barışı, kardeşliği savunan bir seçim oldu. Diğer tarafta ayrıştıran, kamplaştıran anlayış kaybetti. Sevgi anlayışı fark attı.

“Türkiye’de yeni bir siyaset anlatışı şekillenecektir”

Türkiye’de ciddi anlamda yaşanan problemler var. Tüm Türkiye’de bu sorunların bu iktidar tarafından çözülemeyeceği, bu seçim sonuçlarında görülmüştür. Anadolu’da, diğer taraflarda artık önümüzdeki dönemde yeni bir siyaset anlayışı şekillenecektir”

“Barış ve demokrasi kazanmıştır”

İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Bu seçimin 31 Mart’ta bitmesi gerekiyordu. İstanbul, 31 Mart’ta kararını vermişti. İkinci defa tekrarlandı… Sonuç yine değişmedi. İstanbul’da 23 Haziran’da gerçekleşen seçimde, sonuçlar bize göstermiştir ki, adalet, hukuk, barış ve demokrasi kazanmıştır. İstanbul’da meydana gelen değişim, Türkiye’de artık kendisini hissettirecektir. Millet İttifakı bu seçimlere iyi hazırlandı, üzerine düşen çalışmaları yürüttü ve seçim sonuçları memlekete hayırlı oldu”

“İmamoğlu’nun iyi işler yapacağını düşünüyoruz”

Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara, “Şu anda demokrasi kazanmıştır. Hak eden hakkını almıştır. Biz seçimlerden önce 500 bin fark atılacak demiştik, bizim dediğimiz çıkacaktır. Hak eden hak ettiğini almıştır. Dünya ticaret merkezi İstanbul olduğu için, İstanbul’da yolsuzluk ve gidişatın kötü olması Türkiye’nin ekonomisini etkilemektedir. İstanbul’daki ekonomik gidişat Türkiye’yi olduğu gibi Çanakkale’yi de etkilemektedir. Biz, Ekrem İmamoğlu’nun iyi işler yapacağını düşünüyoruz”

Haberi yazdığımız saatlerde Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ve MHP İl Başkanı Hakan Pınar’a ulaşamadık.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech