Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültürel zenginlikler dansla buluştu!

Kazdağı Halk Oyunları Topluluğu

Kazdağı Halk Oyunları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(KAHOT) tarafından Çan Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Truva’nın Sesi Halk Dansları ve Müzik Festivali kapsamında Çan’a gelen etkinlik grupları, Amfi Tiyatro’da muhteşem gösterilere imza attı. KAHOT Dernek Başkanı Hakan Çelik ise GÜNDEM’e yaptığı değerlendirmede bu etkinliğin kültürel kaynaşma ve barışa katkı sağlayacağını ifade etti.

Nepal, Bulgaristan, Bosna Hersek’in yanı sıra Çanakkale Halk Eğitim Merkezi, Biga Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Aydın, Bursa, Kars, Burdur, Artvin ve Silivri’den gelen etkinlik grupları, Çan Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Truva’nın Sesi Halk Dansları ve Müzik Festivali kapsamında renkli gösterilere imza attılar.

Atatürk Şehir Meydanı’nda saat 19.00’da kortej yürüyüşü ile başlayan festival, Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikler ile devam etti. KAHOT Dernek Başkanı Hakan Çelik ise GÜNDEM’e yaptığı değerlendirmelerde şunları ifade etti:

“Kültürel etkileşime olumlu katkısı oluyor”

“Çan’da Truva’nın Sesi ismiyle ilk defa uluslararası bir festival düzenlendi. Vatandaşlardan da çok güzel bir katılım oldu. Pek çok ülkeden ve Türkiye’nin farklı şehirlerden çok sayıda grup Çan’da buluştu. Özellikle Bulgaristan’dan katılan ve tamamı Bulgar vatandaşlarından oluşan koro grubu, bu festivale katılmak için Çanakkale Türküsünü öğrendi. Farklı ülkelerin tarihimize ve şehrimize olan ilgisi de böyle etkinliklerle pekişmiş oluyor. Bu açıdan bu etkinliğin dünya barışına ve kültürel etkileşime olumlu katkı sağladığını görüyoruz. İlerleyen günlerde de bu anlamda projelerimiz devam edecek.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech