Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Drone şampiyonası Çanakkale’de

Özel etkinliklerden birisi olan

Özel etkinliklerden birisi olan drone yarışları tüm dünyada ilgi ile takip edilen etkinliklerin başında geliyor. Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası ikinci etabı Çanakkale’de yapılacak. Çanakkale farklı bir etkinliğe daha ev sahibi olacak.

Meraklıları tarafından icra edilen Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de Ayvacık’ta düzenlenecek. Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası’nın ikinci etabı, Çanakkale-Ayvacık Behram yolu üzerinde Ati Havacılık Köyü’nde 29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Finalde dereceye giren yarışmacılar 17-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan TEKNOFST 2019’un ev sahipliğinde Dünya Drone Kupası’nda ülkemizi temsil edecekler.

Çanakkale için özel olarak hazırlanan parkurda pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla mücadele edecekler. Hız ve manevra kabiliyeti yüksek; tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer alacağı Türkiye Drone Şampiyonasının ikinci etap yarışlarına Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 32 lisanslı pilot katılacak. Yarışların sonunda dereceye giren pilotlar uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil edecekler.

İlk etabı Mersin Anamur Antik Kentte yapılan ve İkinci etabı Ati Havacılık köyünde yapılacak Türkiye Drone Şampiyonasının diğer etapları yine Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü şehirlerinde yapılacak. Final yarışları ise İstanbul’da gerçekleştirilecek. Zorlu etaplarda, kabiliyetlerini sergileyerek Türkiye Şampiyonu olan pilotlar 17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’teki Dünya Drone Kupasında yarışacaklar.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech