Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Truva Müzesi “Yılın Müzesi” adayı

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Truva Müzesi’nin Avrupa Müze Forumu’nca düzenlenen “Avrupa Yılın Müzesi Ödülü”ne aday olduğunu duyurdu.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan “Çanakkale’mizde 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti’nin vitrini olan, adeta tarihe ışık tutan Troya Müzesi’nin Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’nün 2020 yılı adayı olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Troya Müzesi, ülkemizin müzecilik alanındaki en önemli projelerinden birisi olmakla beraber tüm görkemiyle uluslararası bir marka. Barındırdığı eşsiz niteliklerle dünya arkeoloji tarihi açısından önemli bir yere sahip.

Müzemizin Avrupa Müze Forumu’nca her sene kamusal kalitesi yüksek olarak değerlendirilen müzelere verilen ödülün 2020 yılı adaylığına gösterilmesi şehrimiz ve ülkemiz adına önemli bir başarıdır. Çanakkale’mizin uluslararası marka değerine katma değer sunacaktır.  Kimileri arkeolojinin bilim olduğu yer olan Troya’nın tarihiyle ve taşıdığı değerleriyle bağdaşmayan, tarihe damga vurmuş Troya’ya yakışmayan logolarla, afişlerle gündem olarak bizleri mahcup edip kendilerine güldürseler de Troya Müzesi Avrupa’nın en prestijli müzecilik ödülüne aday.

Müzenin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Troya Müzesi ve Ören Yeri’ni yılın ilk 5 ayında 230 bin turist ziyaret etti. Ödülün alınması, hem şehrimizin hem de ülkemizin turizmine hızlı bir ivme kazandıracaktır.

Çanakkale’mizde hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarımızın ulusal ve uluslararası alanda sürekli gündeme gelmesi, medyada yer alması bizleri mutlu ediyor. Bu gurur, hepimizin; bu gurur, Çanakkale’mizin! Tarihin ve insanlığın ortak değeri Troya Müzesi’nin birincilikle mutluluğumuzu ve gururumuzu taçlandırmasını ümit ediyor; “Başarılar Troya” diyoruz.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech