Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökhan, “Troia atı farklı bir şekilde işlenmiştir”

Troia Festivali’nin bu seneki

Troia Festivali’nin bu seneki afişi oldukça tartışıldı ve yerel, ulusal basında çokça yer aldı. Afişle ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün değerlendirmede bulundu. Başkan Gökhan, “Troia atı farklı bir şekilde ele alınmıştır” vurgusunda bulundu.

Bu sene düzenlenecek olan Troia Festivali’nin, geleneksel bakış açısına aykırı olarak ele alınan afişi oldukça eleştirilmişti. Afiş, feminen çizgilerinden dolayı eleştirilmiş ve sert yorumlarda bulunulmuştu. Afişi beğenenler ise, Troia atını farklı bir formatta gördükleri için afişi takdir etmişlerdi.

Afiş konusu ile ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan geçtiğimiz gün açıklamada bulundu.

Troia Festivali’nin afişi ile ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir değerlendirmede bulundu. Başkan Gökhan, “Yarışmaya birçok tasarımcı katıldı. Afişlerle ilgili değerlendirmeleri ben yapmadım, Belediye’de yapmadı. İşin uzmanlarından oluşan bir jüri vardı ve bu değerlendirmeyi jüri yaptı. Yüzlerce afiş içerisinden bu afişi takdir edip, yarışmanın birincisi ilan etmişler.

Bu afiş beğenilir, beğenilmez, bunun eleştirisi bana değil, çizen kişiye yapılır. Özel taraftan bakarsak, beğenmek beğenmemek kişiseldir. Sonuç olarak burada farklı bir yaklaşım vardır. Afişlerde hep klasik şeyler gördük. Afişlerde üç tane objemiz var, at, güvercin ve zeytin dalıdır. Burada farklı bir yaklaşımla konuya yaklaşılmış. Atın tahmin ediyorum, benim görüşüm farklı bir açıdan ele almış. At var mı var, kuş var mı var… Sanatçının görüşüne göre at dişi… Çizim güzel, değişik bir şekilde at yorumlanmış” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech