Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağanak yağışlara bu hafta da dikkat!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan sistem, bugünden itibaren cuma gününe kadar etkili olacak.

Bölge genelinde geçtiğimiz hafta boyunca yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde yağışa neden olan sistemin önümüzdeki hafta da etkili olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta bölge genelinde genellikle öğleden sonraları görülecek olan yağışların, özellikle iç kesimlerde yer yer kuvvetli olması ve hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre 21 Haziran 2019 Cuma gününe kadar etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların hafta sonu bölgemizde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

SU BASKINLARINA DİKKAT!

Merkez tarafından tahmin edilen kuvvetli yağışlar sonucu meydana gelebilecek ani sel, su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu günlük tahminler ile kısa süreli ve anlık uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz ettiğinin kaydedildiği açıklamada gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan sistemin Cuma (21.06.2019) gününe kadar etkili olmaya devam ettikten sonra hafta sonu etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Öte yandan hava sıcaklıklarında önümüzdeki hafta içinde önemli bir değişiklik olmayacağı ve bölge genelinde uzun yıllar ortalamaları (mevsim normalleri) civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech