Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnaf ciddi anlamda zarar görüyor!”

15-23 Haziran tarihleri arasında

15-23 Haziran tarihleri arasında Öğretmenevi’nin bahçesinde düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Festivali’ne, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan tepki gösterdi. Özcan, “Küçük çapta okullarda yapılan kermesleri destekliyoruz ama bu tarz etkinlikler Çanakkale’de esnafa zarar veriyor. Çanakkale’de esnaf desteklenmesi gerekirken, dışarıdan gelen yöresel ürünler destekleniyor” vurgusunda bulundu.

15-23 Haziran tarihleri arasında Öğretmenevi’nin bahçesinde Anadolu Günleri Yöresel Ürünler Festivali gerçekleşecek. Festival bünyesinde, Afyon, Balıkesir, Çankırı, Denizli, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kayseri, İzmit, Malatya, Manisa, Siirt, Trabzon’dan gelen konuklar stantlarını açarak, yöresel ürünleri tanıtıp, satışlarını gerçekleştirecekler.

Çanakkale esnafı kan ağlarken, kriz giderek derinleşirken, düzenlenen bu etkinliğe Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan tepki gösterdi. Özcan, “Çanakkale’nin esnafının desteklenmesi gerekirken, bu tarz etkinlikler bize zarar veriyor” dedi.

Özcan, “Böyle etkinlikleri desteklemek mümkün değil. Biz normalde daha öncede Ramazan ayına girerken, kermes şeklinde etkinlikler olurken, biz o zamanda bu sorunu gündeme getirdik. Bu tarz etkinliklere bir sınırlandırma getirilmelidir. Okul bahçelerinde, okul aile birlikleri okula destek mahiyetinde ufak sergiler düzenliyorlar. Buna saygı duyuyoruz, bizim kültürümüzde bu tarz etkinlikler vardır…

Bunun yanında, A derneği B derneği gibi oluşumlarca, devletin yerleri cüzi miktarlara o etkinlikler için ayrılırken, 20 çeşit esnafı etkileyen ürünler satılıyor. Bu etkinlikler günlerce sürüyor. Buna izin verilmemesi gerekiyor. Biz bunları anlattık, söyledik! Çarşı esnafının desteklenmesi gerekirken, bu tarz etkinliklerle esnaf zarar görmektedir” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech