Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

BAYRAM VE TRAFİKÇİLER

Bayram geldi geçti. Daha doğrusu bayram tatili diyelim. Emniyet Müdürlüğü, trafik ekipleri, kaza olmaması için insanüstü gayret gösterdiler. Türkiye genelinde, trafik polisleri ve jandarma ekipleri gece gündüz görev yaptılar. Tabiidir ki, bizler de Çanakkale’de yaşayan insanlar olarak, buradaki çalışmaları izledik. Gerçekten bu sıcakta, bu yoğun trafikte, kimseyi kırmadan, dökmeden, incitmeden, Türk Polisine yakışan bir görevi, layığı ile ifa ettiler. Bu arada, bu bayramda uygulanan, Kayserili Ahmet Paşa Caddesinden trafiğin yönlendirilmesi de büyük fayda sağladı. Çanakkale’de yaşayanlar bu kere trafikten etkilenmedi. Gestaş’ın aldığı tedbirler de yerindeydi. Her tatil sonu, yakınan Çanakkaleliler bu sefer memnuniyetlerini ifade ettiler. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü personelini başta Sayın Müdürümüz Celal Sel Bey olmak üzere yürekten kutluyoruz. Millet eğlenir, tatil yapar, denizin keyfini çıkarırken, onlar güneşin ortasında kutsal bir görev sergilediler. Haliyle bu yıl can kayıpları ve kazalar da azılmış oldu. Kutluyoruz.

YAYALAR

Hep yazıp, çiziyoruz. Çanakkale’deki Trafik problemlerinden en önemlisi, yayaların kural tanımamalarıdır. Asla ve kata, yayaya yeşil yanmasını beklemezler, Buldukları, bulmadıkları her delikten geçerler. Motosikletler. Bisikletler yaya geçitlerini, kendi yolları olarak görürler. Bilhassa Truva Caddesinde, yaya geçitlerinin çokluğundan bahsetmiştik. Bunların çoğu kapatıldı. İyi de oldu. Bizim evin önünde de iki tanesi kapatıldı. Her balkona çıktığımızda görüyoruz. Vatandaş, kapatılan bu yerden atlayıp geçiyor. Aniden, süratle seyreden trafiği dikkate almıyor. Dedik ya. Bu yayalar eğitilmeli. Ara sıra, trafik ışıklarında Polis görevlendirilip, kırmızı ışıkta geçen yayalar ceza yazılmalı. Yoksa bu işin önüne geçilemeyecek.

GÜLMECE

Trafik ışıklarında Polis kontrolü olsun dedik ya. Aklımızda, memleketimiz olan Elazığ’da yaşanan iki olay geldi. Anlatalım. Hemşerimiz bayan, bir çocuğunun kolundan tutmuş, diğerine kucaklamış, yayaya kırmızı yanarken, bastırıp geçmiş. Karşı tarafta vaziyet alan Trafik Polisi, kadını durdurmuş,-Dur anam. Nereye gidiyorsun? Hemşerimiz cevap vermiş.-“Uy anna. Yere girmeyesin. Sahan(Sana) ne? Kaynım gile gidim. Kaynanam haste.”.İkincisi de bizzat yaşadık. Polis yaya geçidinde, yayalara uygulama yapıyor. Televizyon Kameraları, basın Mensupları da orada. Gakkoş, kırmızıda bastırıp geçti. Karşıda görevli Polis Nüfus Cüzdanın istedi.”Size Ceza yazmak zorundayım” dedi. Bizim gakgo hayretler içinde, itiraz etti -“Niye. Ben araba mıyım ki?”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech