Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turan: “En çok borç Çanakkale Belediyesi’nde!”

Bayram öncesi AK Parti

Bayram öncesi AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat iftarında konuşan Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kentin gündeminde geniş yer tutan belediyelerin borç konusuna da değindi. Turan, en çok borç alan belediyenin Çanakkale Belediyesi olduğunu belirterek AK Parti’li belediye meclis üyelerinin bu konuyu özellikle araştırmalarını istedi.

Çanakkale’nin “En yaşanabilir kent” seçilmesi konusunda 17 yıldır Çanakkale’ye yapılan yatırımlardan bahseden AK Parti’li Bülent Turan, bu tercihin Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın “personelimizin güler yüzü” söylemiyle ilgisi olmadığını belirterek “Çanakkale, merkezden ibaret değil” diye konuştu.

Turan, sonrasında belediyelerin borçlanması konusuna da değinerek şu ifadelerlere yer verdi: “Bir yanlış uygulamayı ifade etmek isterim. Belediyeler yarışıyorlar. ‘Benim aldığım belediyenin bu kadar borcu vardı’ diye afiş asıyorlar. Bunlar yanlış şeyler… Belediyenin borcu olur. Çalışan adamın borcu olur. Esnaf çalışıyorsa onun da kredi borcu olur. Adam iller bankasından 40 yıl vadeli borç almış, yatırım yapmış. 40 sene sonraki borcu, bugünün borcu gibi yazıp afiş asıyor. İlla boca giren arıyorsanız, en çok borç alan yer Çanakkale Belediyesi’dir. Ağzını açan var mı? Maalesef yok! Belediye Başkanı çalışıyorsa borcu olur bu yanlış değil. Bunu nereye harcadığı, neden harcadığı önemlidir. Onun için Çanakkale gündeminden bu gereksiz borç tartışmasını düşürmekte fayda var diye düşünüyorum. Bizim meclis üyelerimiz de (Çanakkale merkez başta olmak üzere) merkezin borcunu bir araştırsınlar. Bir söylesinler, açıklama yapsınlar. Niye bunu Biga, Çan, Bayramiç yapıyor da Çanakkale merkez yapmıyor? Bu dönem maalesef Çanakkale Merkez’de meclis üyesi sayımız düştü. Üzülerek söylüyorum. O yüzden her meclis üyemizin eskiye göre daha çok çalışma görevi var. Çanakkale’deki bu açığı kapatmak, yetki alan arkadaşlarımızın boynunun borcu… Çalışacağız ve o açığı kapatmaya çalışacağız.” dedi.

“BİRÇOK CHP’Lİ, BİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKIYOR”

“Yatırım yapmamıza rağmen oy alamadıysak aynaya bakmak durumundayız” diyerek teşkilatı da uyaran Turan, belediye meclis üyelerinin çoğunluğunun iftar buluşmasına katılmamasına tepki gösterdi. “Çanakkale Belediye Meclis üyelerimiz nerede? 7 Meclis üyemiz var, burada 3 kişiyiz. Yanlış! Burası ev sahibi, herkes burada olacak.” diyen Turan, “CHP’li birçok arkadaşımız bize gelip ‘bir sistem vardı, bu sistemi bozdunuz’ diyerek tebrik ediyor. Altını çiziyorum, CHP’li birçok arkadaş ve yönetici bazı arkadaşlarımızdan daha fazla bize sahip çıkıyor. Nasıl olur? Çanakkale’deki yanlışlara ‘dur’ demeyen teşkilat olmaz! Hep beraber yanlışa ‘dur’ diyeceğiz.” diye konuştu.

Eylem Gözeldere  

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech