Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Duraklarda sigara içmek serbest(!)

Kapalı alanlara gelen sigara

Kapalı alanlara gelen sigara içme yasağı, uzun yıllardır otobüs durakları için de geçerli. Fakat Çanakkale Merkez’de, neredeyse hiçbir durakta ‘sigara içilmez!’ ibaresi bulunmuyor. İşin garibi, kimsenin de bu duruma aldırış ettiği yok; sanki duraklarda sigara içmek serbestmiş gibi otobüsümüzü bekliyoruz.

‘Dumansız Hava Sahası’ oluşturma projesi, pek çok ülkede neredeyse devlet politikası halini aldı. Ülkemizde de uzun zamandır, bu konuda alınmış çeşitli yasaklar var. Fakat ne yazık ki, Çanakkale’de henüz böyle bir hassasiyet gelişebilmiş değil. Cafe, bar ve restoran işletmelerine yapılan sıkı denetimlerle bu yasağı korumak mümkün ancak özellikle kamuya açık alanlardaki otobüs durakları için benzer bir uygulama yok.

Yasağı var, uyarısı yok!

Buna en net örnek ise, otobüs durakları. Çünkü Çanakkale’de, en işlek cadde önlerinde bulunan otobüs duraklarının tek bir tanesinde dahi ‘Sigara İçilmez’ uyarısı mevcut değil. Hatta, sanki bizzat buna teşvik etmek istercesine durakların hemen önünde sigara söndürmek için kullanılan çöp kutuları dahi var!

Vatandaş, konudan rahatsız da olsa elden gelen bir şey yok. Bu durum da gözleri tekrar yetkililere dikiyor. Duraklara hepi topu basit bir ‘ibare’ yapıştırmak bu kadar zor olmasa gerek…

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech