Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ukraynalı Öğrencilerden Çanakkale’ye Ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği ve Çanakkale Kırım Tatar Derneği organizasyonunda Ukrayna Türkiye Dostluk projesi kapsamında Ukrayna’dan gelen Kırım Tatar Türkü ve Ukraynalı 20 öğrenci Vali Orhan Tavlı ve pek çok kurumu ziyaret etti.

Ukrayna Kırım Tatar Milli Meclisi ve Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen proje kapsamında 20 Kırım Tatar Türkü ve Ukraynalı genç Çanakkale’ye geldi.

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği İsmet Balkan ve Çanakkale Kırım Tatar Derneği Başkanı Erol Günaydın tarafından uygulanan proje Kırım Halkının 75. Sürgünün Anma Törenleri kapsamında Çanakkale’de organize edildi. YTB tarafından desteklenen projenin amacı ise Ukrayna Gençlik Sivil toplum kuruluşları liderlerine Türkiye ve Çanakkale Turizm Potansiyelini tanıtmak olduğu belirtildi.

Vali Orhan Tavlı’ya ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a yapılan ziyaretlerde öğrencilere ilgi yoğun oldu. Ukraynalı öğrenciler Çanakkale programları kapsamında gezdikleri yerler hakkında izlenimlerini Vali Orhan Tavlı’ya anlattı. Görüşmelerin ardından ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tavlı da Ukraynalı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

3 gün Çanakkale de misafir olan Ukraynalı öğrenciler Troya Müzesi, Troya Ören Yeri ve Çanakkale şehitliklerini ziyaret etti.

 Gizem Erdoğan

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech