Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar ‘İklim Grevi’nde!

16 yaşındaki Türk Aktivist

16 yaşındaki Türk Aktivist Atlas Sarrafoğlu’nun ‘İklim Grevi’ çağrısına cevap veren çocuklar İskele Meydan’da oturma eylemi yaparak ‘iklim değişikliği’ne farkındalık oluşturma çağrısında bulundular.

İklimlerde küresel boyutta yaşanan değişiklik, giderek alarm veren duruma ulaşırken Çanakkaleli çocuklar da bu duruma sessiz kalmadı. ‘Gelecek bizimdir!’ diyen genç çocuklar İskele Meydan’da bir araya gelerek oturma eylemi yaptı.

“Evimiz yanıyor”

Eylem gerekçelerini ise yazdıkları bir pankartla şöyle açıkladılar: “Kullandığımız ormanları siz büyükler kestiniz, denizleri biz çocuklar kirletmedik, balinanın karnındaki lastikleri biz denize atmadık, betonları, binaları biz çocuklar dikmedik. 16 yaşındaki İsveçli öğrenci Greta Thunberg diyor ki; ‘eviniz yanıyormuş gibi hareket etmenizi istiyorum çünkü yanıyor!’ Evimizi biz çocuklar yakmadık ama hepimiz aynı evdeyiz. Unutmayın ki siz de bir zamanlar çocuktunuz ama şimdi siz büyükler bu yangını söndürmek için geç kalıyorsunuz.”

“Paris İklim Antlaşması’na katılmamız gerek”

Biz çocuklar temiz bir dünya istiyoruz. Çünkü biz de çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir dünya istiyoruz. 12 yıl sonra Ben 23 yaşında olacağım. Siz büyüklere soruyorum; ‘23 yaşına daha da kötüye gideceği kesin olan bir dünyada neden para kazanayım? Neden eğitim alayım? Dünya şimdikinden daha iyi olmayacaksa neden çocuğum olmasını hayal edeyim?’ Öncelikli talebimiz ‘Türkiye’nin Paris Antlaşması katılması, kabul etmesi, herkesin Paris Anlaşması gereğince hareket etmesini istiyoruz. Eğer dünyayı kurtarmak istiyorsak sera gazı salım oranlarını azaltmamız gerekiyor. Herkesin bu anlaşmaya katılması ve uygulaması gerekiyor. Atlas Sarrafoğlu’nun iklim grevi çağrısına cevabımızdır.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech