Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu gübre biraz farklı…

Büyükbaş hayvanlardan elde edilen

Büyükbaş hayvanlardan elde edilen gübrenin dışında solucan gübresi bilen kişilerce çokça tercih edilen gübrelerin başında geliyor, peki solucan gübresinin normal gübreden ne farkı var?

Kentte solucan gübresi işletmecileri Derneği tarafından solucan gübresinin satışı gerçekleştirilirken, solucan gübresinin de ürerimi sağlanıyor. Organik Solucan Gübresi İşletmecileri Dernek Başkanı Ali Fuat Çaydamar ile yapmış olduğumuz röportajda, Çaydamar solucan gübresinin normal gübreden farkını açıkladı.

Organik Solucan Gübresi İşletmecileri Derneği (TOSGİD) Başkanı Ali Fuat Çaydamar, “Solucan gübresinin normal gübreden ne farkı vardır? Birincisi içinde solucanın salgılamış olduğu sölom sıvısı var ve solucanın vücudundan almış olduğu bakteriler var, bunlar diğer gübrelerde bulunmaz. Büyükbaş hayvan gübrelerinde bu minareler bulunmaz ve büyükbaş hayvan gübrelerinin içinde bulunan azot, potasyum, kalsiyum solucan gübresinde de bulunur. Her şeyden önce solucan gübresi bitkinin kök gelişimini sağlar. Kök gelişimi sağlanmış bitki, iyi gövde oluşturur, iyi gövde oluşturmuş bitki de iyi meyve verir. Bunun en güzel özelliği aromadaki o eski lezzetleri katar. Eskiden o bildiğimiz domatesin, domates tadını bu gübre ile elde edebiliriz.

Herkesin kullanabileceği, evde saksıdan, seralara ve tarlalara kadar her yerde kullanılabilir” ifadelerinde bulundu.

Solucan gübresinin 1 kilosu 5 TL’den alıcı buluyor…

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech