Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akçapınar Köyü Öğrencilerine Sinema Sürprizi

Bahar gelmesiyle birlikte okul

Bahar gelmesiyle birlikte okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik birçok etkinlik düzenleyen Çanakkale İl Halk Kütüphanesi, bu kez de Akçapınar köyünde bulunan ilk ve ana okulundaki çocuklara sinema deneyimi yaşattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) okul öncesi bölümünden gönüllü öğrenciler ile birlikte düzenlenen etkinlikte sinema deneyiminin her aşamasını yaşayan minikler, salonun dışında sıra halinde bekleyip, ilk olarak isimlerinin yazılı olduğu biletleri aldılar. Ardından ikram edilen patlamış mısır ve meyve sularını  gönüllülerin elinden alan çocuklar yerlerine geçerek heyecanla perdede yer alacak filmi beklemeye başladılar. Katılım tamamlandıktan sonra başlayan filmi sessizce seyreden minikler. Film izleme deneyimini sinema atmosferi içinde yaşadılar.

Sinema etkinliği sonunda kendileri için hazırlanan etkinliklere devam eden çocuklar, okul bahçesinde müzik ve danslar eşliğinde eğlenerek, düzenlenen yarışmaları coşkuyla takip ettiler.

ÇOCUKLARIN BİRÇOĞU İLK KEZ SİNEMA DENEYİMİ YAŞADI

Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, “Halk kütüphanelerinde, herhangi bir ayrım gözetilmeksizin  tüm  vatandaşlarımıza  yönelik kültürel  etkinlikler  düzenlenmekte  olup  özellikle  okul  öncesi  ve  okul  çağı  çocukların  bilişsel  ve ruhsal gelişimlerinin desteklenmesine ve kütüphane ile güçlü bağlar kurmalarına ilişkin etkinlikler, Müdürlüğümüzce önem taşımaktadır. Gezici kütüphanemiz sayesinde Çanakkale’mizin merkeze uzak yerleşimlerine duraklar koyduk, köy okullarına, köy ve mezralara erişerek kütüphane hizmeti götürme imkanı yakaladık. Akçapınar en önemsediğimiz duraklarımızdan birisi olduğu için bu bugün bu etkinliği gerçekleştirmeyi gönülden istedik. Çocukların birçoğu ilk kez sinema deneyimi yaşadılar. Etkinliklerimiz her yaş grubu vatandaşlarımız için devam edecek olup okul dönemi sona erdikten sonra yeni ve güzel etkinliklere halkımızın karşısına çıkacağız.” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech