Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Psikologlar yemekte buluştu

Çanakkale’de özel ve kamu

Çanakkale’de özel ve kamu kurumlarında çalışan psikologlar, 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü kutlama yemeğinde buluştu.

Çanakkale’deki psikoloji hizmetleri değerlendirildi.

Çanakkale’de özel ve kamu kurumlarında çalışan psikologlar 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü kutlama yemeğinde Lodos Cafe Restoran’da biraraya geldiler. Çanakkale merkez ve ilçelerinde görev yapan 35 psikolog ve yakının katıldığı yemekte, meslektaşlar birbirleri ile çalışma şartlarını ve deneyimlerini paylaşırken aynı zamanda mesleki gelişim ve halka yönelik koruyucu ruh sağlığı faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Çanakkale Psikologları grubu adına konuşan; Türk Psikologlar Derneği Çanakkale İl Temsilcisi Psikolog Mete Gökçer Aktepe, Çanakkale il genelinde özel ve kamu alanlarında 73 psikolog ile halka yönelik ruh sağlığı alanında psikolojik danışmanlık, psiko-eğitim gibi hizmetler sağlandığını belirtti.  Ruh sağlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin; ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları, psikologlar ve psikolojik danışmanlar tarafından verilebildiğini belirten psikologlar; psikolojik danışmanlık almak isteyen vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Hizmet alacağı kişinin diplomasını, aldığı eğitimlerini ve yetkinlik alanlarını ibra eden belgelerini mutlaka görmesi, kendini psikolog olarak tanıtan ama psikiyatri ya da psikoloji eğitimi almamış, “sahte psikolog” kişilerden ruh sağlığı hizmeti almamaları konusunda uyarıda bulundu. Sahte psikolog bildirimlerine ilişkin yönlendirmelerin ise, Türk Psikologlar Derneği iletişim hatlarına (0312 425 67 65 ve 0312 418 15 50) yapılabileceği bildirildi.

İlimizde faaliyet gösteren derneklerin, okulların ve toplulukların organizasyonlarında da psikologlarımız panellere konuşmacı olarak katılmakta, halkımızı güncel konular ve çalışmalar hakkında bilgilendirmektedir. Çanakkale Psikologları grubu meslektaşlarımızın katılımı ile geçen ay Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde gerçekleşen Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrencileri Yapılanması Temsilciler Zirvesi’ne eğitimci desteği sağlanmış, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunulmuştur. 2019-2020 eğitim yılı kapsamında ise; ÇOMÜ’de bir “Psikoloji Günleri” programının yapılması planlanmakta.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech