Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent protokolünden engelliler haftası mesajı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle, Çanakkale’de protokol üyeleri tarafından toplumsal farkındalığa dikkat çeken pek çok mesaj yayınlandı. Mesajlarda öne çıkan ise gerçek engelin bedende değil, zihinde olduğuydu.

Çanakkale’de protokolün önde gelen isimleri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle sosyal medya hesapları üzerinden pek mesaj yayınladı. Gerçek engelin zihinlerde olduğu belirtilen mesajlardan bazıları şöyleydi:

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan: “Engel, aşamadığımız şeylerdir. İnanınca tüm engeller kalkar. Sevgiyle yüreklere dokununca, hayatı paylaşınca aramızda engel yok. Engelliler Haftası’nda dikkat çekilen farkındalığın tüm zamanlara yayılması dileğiyle…”

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu: “Asıl mesele, en büyük engel olan ruhlardaki, zihinlerdeki ve gönüllerdeki engellerin ortadan kalkmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün engelli kardeşlerimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutlar, hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylıklar getirmesini dilerim.”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan: “Engellerin ortadan kaldırıldığı ve tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmaların tamamlandığı bir Türkiye temennisi ile engelli yurttaşlarımıza mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum. Engelli bireylerimizin fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, içinde bulunduğumuz hafta dolayısıyla oluşan farkındalığın sürekli devam etmesini ve sorunların çözülmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Çanakkale Belediyesinde yan yana görev yaptığımız pek çok engelli arkadaşımızın ve tüm engelli bireylerimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor, engelli vatandaşlarımızla hayatın her alanında birlikte olabileceğimiz güzel günler diliyorum.”

AK Parti İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek: “Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için, onların temel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygularla tüm engellilerimize ve ailelerine hayatlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri için kolaylıklar, sağlık ve esenlikler temenni ediyorum.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech