Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderoğlu Hayvan Hakları Komisyonu Sözcüsü oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, 5 parti grubundan toplam 12 milletvekilinin görev yapacağı Hayvan Hakları ve Hayvanlara Şiddetin Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun sözcüsü oldu.

Hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele olaylarını incelemek ve bu olayların önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Mecliste 5 parti grubunun ortak önerisi ile “Hayvanların Haklarının Korunması İle Hayvanlara Eziyet ve Kötü Muamelelerin Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi” amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısında başkan ve üye seçimleri yapıldı. Başkanlığına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, sözcülüğüne AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu seçildi. 5 Parti grubundan toplam 12 milletvekilinin üye olarak görev yapacağı komisyon, Türkiye’nin değişik illerinde ve gerektiği durumlarda yurt dışı çalışmalarına katılacak.

Komisyon Sözcüsü ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Hayvanları korumanın, yaşatmanın ve onlara eziyeti önleme kültürümüzün, medeniyetimizin önemli bir parçasıdır. Çıkarılan kanunlar, caydırıcı önlemler, cezalar ne olursa olsun, asıl mesele hayvanların da birer can taşıdığının, her varlık gibi yaşama haklarının olduğu bilincine ve farkındalığına varılmasıdır. Kanunlardan önce bireysel ve toplumsal vicdani bilinci yükseltmeliyiz. Hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele olaylarının incelenerek, bu olayların önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu hayırlı olsun.” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech