Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O, yılın en iyi forveti…

14 yıldır aktif bir

14 yıldır aktif bir şekilde Çanakkale’de top koşturan amatör basketbolcu Berkay Girgin, aktif spor hayatına halen daha devam ediyor. Çanakkale’nin tanınmış ve başarılı sporcularından Berkay Girgin bu sene yılın forveti ödülüne layık görüldü.

Çanakkale’de öyle isimler var ki doğma, büyüme Çanakkaleli olup, Çanakkale’de forma terleten sporcular… Sayıları çok fazla, onlar amatör kulüplerinin lisanslı sporcuları, o isimlerden Berkay Girgin  14 yıldır Çanakkale için forma terleten basketbolculardan.

10 Mayıs 1993 tarihinde Çanakkale’de dünyaya gelen Berkay Girgin, Ömer Mart İlköğretim Okulu’nda ilköğretimini tamamladıktan sonra üniversite öğrenimi için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde lisans eğitimine başladı. Neredeyse eğitim hayatı boyunca sporla dersleri bir arada götürmesini bilen Berkay Girgin, 14 yıllık aktif basketbol hayatına halen daha devam ediyor. Bölgesel ve İkinci Lig’de forma terleten Girgin geçtiğimiz günlerde düzenlenen basketbol ödül töreninde en iyi forvet oyuncusu seçildi.

“Çanakkale basketbolunun hem iyi hem kötü tarafları mevcut”

Girgin, hem en iyi forvet oyuncusu seçilmesi hakkında hem de Çanakkale basketbolu hakkında açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili, “Çanakkale özellikle basketbol anlamında cennet gibi bir il. Çanakkale küçük bir il olmasına rağmen, bu şehirde gençlerin basketbola olan ilgilileri gerçekten memnun edici. Sürekli yeni jenerasyon futbolun yanında basketbola da ilgi duyar şekilde yetişiyor. Kulüpler tatmin edici derecede fazla. Bu iyi olan durumların dışında Çanakkale’de basketbol anlamında olumsuzluklarda mevcut…

“Daha fazla imkan sağlanmalı…”

Sponsorlar artık eskisi kadar amatör kulüplere destek olmuyorlar. Ben bu kentin önde gelenlerine sesleniyorum. Amatör kulüpler desteklerle ayakta kalmaktadırlar. Sponsorluklar, hem kulüplerin gelecekleri hem de oyuncuların kariyerleri açısından son derece önemlidir. Bizler destek bekliyoruz. Amatör kulüplere yapılan destekler oldukça sınırlı. Gelecek vaat eden sporcular bir şekilde gerekli gelişimleri sağlayamıyorlar. Ben biraz daha Çanakkale’de sporculara imkan sağlanması gerektiğini düşünüyorum” vurgusunda bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech