Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO, COSME 2020-2021 Proje Kampında

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (Competitiveness of Enterprises and SMEs – COSME) Programı’nın 2020-2021 proje başvuru çağrısı için; EEN WEST-MAR Konsorsiyumu ile bir araya geldi.

ÇTSO’nun haberine göre Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğünde 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde 2 gün süren proje yazma kampında, EEN WES-Konsorsiyum Koordinatörü KOSGEB Edirne Müdürü Veysel Vural, proje ortakları; Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, proje uzmanları Ayça tepe, Figen Taşçı Turgut, Serpil Yılmaz, ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve Dış Ticaret Uzmanı Mehtap Göynüer hazır bulundu.

Proje ekibi tarafından COSME çağrı programı kapsamında 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilecek faaliyetler ve proje bütçesi hazırlandı. Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin katma değer üreten KOBİ’lerinin rekabet güçlerinin arttırılması amacıyla; finansmana erişim (Kredi Garantileri, Risk Sermayesi) pazarlara erişim (Avrupa İşletmeler Ağı, Sınai Mülki Haklar),işletmeler için çerçeve koşullar (Avrupa Küçük İşletmeler Yasası, Gıda, İnşaat, Turizm, Maden vb. sektörler, Kümelenme) konularında iş/zaman planları yapılarak iki yıllık tahmini bütçe oluşturuldu.

Proje ekibi tarafından yapılan bilgilendirmede; EEN WEST-MAR konsorsiyumu olarak Haziran 2019 yılında yapılacak proje başvurusunun 2020 ve 2021 dönemini kapsadığı, COSME programı kapsamında yaklaşık 5 yıllık proje yürütme tecrübesiyle KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırıcı ve alternatif pazarlara erişimlerinin kolaylaştırılmasının hedeflendiği projede, EEN WEST-MAR konsorsiyumu kapsamında yer alan tüm illerin ziyaret edilerek bilgilendirme toplantıları yapılacağı ve firmalara sağlanacak avantajlar hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleneceği ifade edildi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech