Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇARO, Ulusal Turizm Rehberliği Kongresi’ne katıldı

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Sözcüsü Onur Akgül, Aydın’da düzenlenen II. Ulusal Turizm Rehberliği Kongresi’ne katıldı.

ÇARO’nun haberine göre Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde, II. Ulusal Turizm Rehberliği Kongresi 29-30 Nisan tarihlerinde Kuşadası’nda düzenlendi.

Kongrede, Turist Rehberliği alanında eğitim veren çeşitli üniversitelerin akademik kadro ve yüksek lisans/doktora öğrencileri tarafından, turist rehberliği mesleği üzerinde çeşitli konuların ele alındığı akademik çalışmalar olarak toplam 60 bildiri sunuldu.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Sözcüsü Onur Akgül, Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi olarak kongrede yer alıp, “Turist Rehberlerinde Kişisel Markalaşma” adlı bildirisini katılımcılara sundu. Akademik çalışması için şu ifadelere yer verdi:

“Mevcut verilere göre Türkiye’de 10.820 lisanslı turist rehberi var. Başarılı bir meslek hayatı edinmek isteyen turist rehberlerinin, iş verenler ve hizmet vereceği misafirler tarafından tercih edilmesi, diğer meslektaşlarıyla olan rekabet yarışında öne çıkması için kendi çalışma tarzları ile şekillendirdikleri bir marka değeri oluşmalıdır. Bu çalışmamda, turist rehberleri için markalaşmanın önemine yanıt vermeyi; uzun bir meslek tecrübesine sahip olan ve kalitesiyle bir marka konumuna gelmiş olan rehberlerin, markalaşma sürecinde aldığı dersleri, kendilerini nasıl geliştirdikleri öğrenmeyi amaçladım. Ülke çapında bir marka olarak bilinen; yerli ve yabancı ünlülere, yazarlara, oyunculara ve bürokratlara hizmet vermiş olan profesyonel turist rehberleri ile yaptığım görüşmeler neticesinde elde ettiğim bilgilerin, mesleğe yeni başlamış olan rehberlerin başarılı bir meslek hayatı edinmeleri için izleyecekleri yolda bir pusula görevi görmelerini sağlayarak rehberin nasıl marka haline geleceğinin yanıtın vermeye çalıştım. Çalışmamın amacına ulaştığını ve akademik camiaya katkı sağladığını düşünüyorum.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak, eğitime verdiğimiz önemi her şeyden üstte tutuyoruz. Özellikle mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızın, başta Çanakkale olmak üzere ülkenin tarihi ve turistik yerlerini öğrenmeleri, bölgeye hakim olmalarını sağlamak için yıl içerisinde ard arda eğitim gezileri gerçekleştirdik. Ayrıca, çeşitli konularda düzenlediğimiz seminerlerle bölgedeki rehberlerimizin farklı bilgiler edinmesini sağladık. Bunun gibi etkinlikleri düzenli olarak gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Her yıl düzenlenecek olan Ulusal Turist Rehberliği Kongresi’nin üçüncüsü, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından üstlenilerek, 2020 yılı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech