Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

ÇOMÜ Gençlik Festivali başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde üç gün sürecek olan gençlik festivalinin açılışı dün yapıldı. Eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve yeni Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın katıldıkları açılış programında Acer, “Öğrenciler için yapılan her faaliyet bizi heyecanlandırıyor” derken, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise, “Biz millet olarak yaşamak istiyorsak teknolojiyi yönetenlerin esiri olmayacağız” vurgusunda bulundu. ÇOMÜ öğrencileri üç gün boyunca 2018-2019 eğitim öğretim yılının stresini atmanın mutluluğunu yaşayacaklar.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen gençlik festivalinin açılış programı dün saat 13.00’te ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen programa, eski Rektör Yücel Acer, Rektör Sedat Murat, Belediye Başkanvekili Fatma Kaynaş ve protokol üyeleri katıldı. Açılış programı sırasında eski ve yeni rektör açıklamalarda bulundular. ÇOMÜ’nün gençlik şenliği üç gün sürecek olurken, öğrenciler akşam konserleri ile eğlenmenin mutluluğunu yaşayacaklar.

“Öğrencilerle ilgili olan her şey bizi heyecanlandırır”

Prof. Dr. Yücel Acer, “Öğrencilerle ilgili olan her şey biz akademisyenleri heyecanlandırır ve sevindirir. Bugün aslında, bugün başlayacak ve üç gün devam edecek bu program sadece örencilerimize yönelik. Bu nedenle bu açılış çok anlamlıdır. Beni mutlu eden başka bir şey daha var. Bütün büyük projelerimizde olduğu gibi öğrencilerin projelerinde yeni göreve başlayan rektörümüzün, bunları sahipleniyor olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

“Kariyer her zaman öncelikli gündem maddesi olmuştur”

Öğrencilerimizin her zaman kariyer en önemli maddelerinden olmuştur. Üniversiteye gelmeden, üniversitede ve üniversite sonrası kariyer en önemli gündem maddesini oluşturur. Üniversitemiz çalışmalarını arttırmaya başladı. Sedat Murat hocamızın bu çalışmaları daha ileriye götüreceğinin farkındayız. Kariyer dendiği zaman öğrencilerimizin daha detaylı düşünmeleri ve hazırlanmaları gereken bir mesele olduğunu düşünmekteyim” dedi.

“Teknolojinin esiri olmayacaksınız”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Üniversiteler öğrencilerimiz için vardırlar. Öğrenciler olmadan bizim hiçbir anlamımız yoktur. Bizler üniversite olarak önümüzdeki günlerde bunu hayata sokmak için gayret göstereceğiz. Öğrencilerimizin gayret göstermesi gereken noktalar vardır. Size sadece bir rektör olarak değil bir büyüğünüz olarak tavsiyede bulunacağım. Dünya çok hızlı bir yarış içerisindedir. Artık küresel bir dünyadayız. Mekan ve zamanın daraldığı bir çağdayız. O kadar büyük gelişmeler kaydedildi ki bunu en çok gençlerimiz yaşıyor. Çok farklı bir nesil, hem şanslısınız hem şanssızsınız. Teknolojinin esiri olmayacak onu yönlendireceksiniz. Teknoloji bağımlılığı psikolojik hastalıklar arasına girdi. Teknolojinin hastası olmayacağız.

“Girişimci olmaya gayret edeceksiniz”

Girişimci olmaya gayret edeceksiniz. Ülkeye yön vereceksiniz. Şu anda dünyaya yön verenler teknolojiye hakim olanlar olacaktır. Biz millet olarak yaşamak istiyorsak, teknolojiyi yönetenlerin kölesi olmayacağız” ifadelerinde bulundu.

ÇOMÜ Gençlik Festivali programı:

2 Mayıs, saat 20.30; Üstü Kalsın, saat 22.00; Feridun Düzağaç – 3 Mayıs, saat 20.30 Ogün Sanlısoy, saat 22.00; Pera – 4 Mayıs, saat 20.30 Koliva, Saat 22.00; Güliz Ayla   

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech