Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Muharebelerinde Menkıbeler ve Kahramanlık Öyküleri konuşuldu

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Muharebeleri Toplantıları’nın yedincisi “Çanakkale Muharebeleri’nde Menkıbeler ve Kahramanlık Öyküleri” alt başlığında gerçekleşti.

AÇASAM’ın haberine göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde çalışmalarını sürdüren AÇASAM ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen Çanakkale Muharebeleri Toplantıları’nın yedincisi Çanakkale Muharebeleri’nde Menkıbeler ve Kahramanlık Öykülerini ele aldı.

İlk oturumda Cevat İnce “Boğaz Harbi: Menkıbe ve Kahramanlık Hikâyelerine Bir Bakış”; Ömer Arslan “Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş” başlıklı sunum gerçekleştirdi. İlk oturumun sona ermesinin ardından “Seddülbahir Kahramanı Mehmet Çavuş Belgesel Gösterimi” izlendi

Programın ikinci oturumunda Ahmet Esenkaya “On Komutanın Günlüğünden Kahramanlık Öyküleri”; Ahmet Yurttakal ise “Çanakkale Muharebeleri’nde Fedakârlık ve Karamanlık Gösterenlerin Taltif Edilmesi” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Program katılımcıların sorularının ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş’in konuşmasıyla sona erdi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech