Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

O dernek hakkında suç duyurusu

Öğretmenevinin bahçesinde kermes düzenleyen Hayrat Yardımseverler Derneği hakkında Cumhuriyet Halk Partisi suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık dün Adliye’ye gittiler. İki başkan Hayrat Yardımseverler Derneği hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere saat 14.00’de adliyedeydiler. Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Güneşhan, dernek ile ilgili, “PKK ve FETÖ’den bir farkları yok” vurgusunda bulundu

“Anayasaya karşı saldırı söz konusudur”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Bildiğiniz gibi öğretmen konukevinin bahçesinde adına Hayrat Yardımseverler Derneği denilen aslında ne olduğu belirsiz bir dernek tarafından orada bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte dağıttıkları kitapçık var. Suriye Raporu adı altındaki bu kitapçığın 29. Sayfasında, açıkça laik demokratik devlete, anayasaya karşı saldırı söz konusudur. Laikliğin kaldırılması ile ilgili, kısımlar yer almaktadır.

“İşlem yapmayanlar onlarla aynı görüştedir”

Bu kermesin bir an önce ortadan kaldırılmasını ve kermes etkinliğine bir an önce son verilmesini yetkili makamlara iletmiştik. Bugüne kadar yetkili makamlar konuyla ilgili hiçbir işlem yapmamışlardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şöyle düşünüyoruz; PKK, FETÖ terör örgütü ne ise, İnsani Yardım Derneği adı altındaki bu Hayrat Derneği’de odur. Diğer terör örgütleri gibi bu dernekte laik demokratik düzeni yıkmaya çalışmaktadırlar. Çalışmaları bu yöndedir. Dolayısıyla bizim gözümüzde onlardan hiçbir farkı yoktur. Bugün onlarla ilgili bir girişimde bulunmayanlar, onlarla aynı görüşe sahiptirler demektir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumun hangi noktaya geldiğini çok net görmekteyiz” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech