Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Meclis Üyeleri oryantasyona katıldı

Marmara Belediyeler Birliği, Yerel

Marmara Belediyeler Birliği, Yerel Yönetim Akademisi tarafından Çanakkale’de seçilen Belediye Meclis Üyelerine oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Marmara Belediyeler Birliği, Yerel Yönetim Akademisi tarafından Çanakkale Belediye Meclis Üyeleri için oryantasyon programı gerçekleşti. Gerçekleşen programa Belediye Meclis üyeleri yoğun bir katılım gösterdiler. Parion Otel’de Cumartesi günü düzenlenen oryantasyon programında konuşmacı Av. Kadir Erol oldu.

“Bu oryantasyon bir eğitimdir”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan programın açılış konuşmasında, “ Bu oryantasyon bir eğitimdir. Belediyenin organları nedir, belediye meclis kararlarının nasıl alındığı, nasıl yürürlüğe girdiği, meclisin görev ve yetkileri, ihtisas komisyonları var bunlar önemli komisyonlar. Temel komisyonlar var. Buradaki yetkiler ve sorumluluklar nedir. Özellikle mecliste en yoğunu imar plan yapım ve değişikliklerine ilişkin mevzuat ve çalışma usulü. Bu çok önemlidir. Şöyle zannedilir; yetki belediye meclisindedir, belediye istediğini yapar, istediğini yapmaz gibi bir anlayış hâkimdir. Hâlbuki işin aslı öyle değildir. Özellikle meclisin imar konularındaki kararlarında belediye meclis üyeleri ciddi oranda sorumludur. O bakımdan mevzuatı iyi bilmek, sorularımızı sormak önemlidir. Lütfen sorularımızı soralım, bilgimizi edinelim.

“Yanlışlardan korunmak için elimden gelen hizmeti veririm”

Bütün meclis üyeleri arkadaşlarım, bütün belediye başkanı arkadaşlarım benim meclis üyem gibi görürüm. Yanlışlardan korumak için elimden gelen hizmeti veririm. Bu konuda gerek uzmanımızı, gerekse bizi her zaman arayabilirsiniz. O konuda hiç tereddüt göstermeyin. Hedef yanlış yapmamaktır. Yasaların karşısında zora düşmemek ve doğru hizmet verebilmektir. İnsanların sizi yanıltmasına da fırsat vermemiş olacaksınız, bilgili olacaksınız. Bu şekilde bilgilerden faydalanmanızı diliyorum. Katılımınız için hayırlı olsun, teşekkür ederiz” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech