Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Festival Tadında Bayram

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla Halk Bahçesi’nde Tahta At Çocuk Şenliği düzenlendi. Düzenlenen şenlik adeta festivale dönüşürken, çocuklar kendilerine armağan edilen bayramda doyasıya eğlenmenin tadını çıkarttılar. Çanakkale adeta 23 Nisan’ı doyasıya kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çanakkale adeta festivale sahne oldu. Halk Bahçesi’nde düzenlenen Tahta At Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne olurken, kentte bulunan kurumlar adeta iş birliği içerisine farklı etkinliklere imza attılar. Kentte bulunan okullar, dernekler, odalar, kurumlar farklı farklı standlar kurarak şenlikte yer aldılar. Gün boyu süren birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklerle çocuklar bayramı doyasıya yaşayarak aileleri ile gün boyu eğlendiler.

“Çok önemli bir bayram”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili, “Çanakkale halkına ve Türkiye Cumhuriyetindeki vatandaşlarımıza kutlu olsun. Çok önemli bir bayram… Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920’de açılmasıyla ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram ilan ettiği anı zamanda çocuklara hediye ettiği bir gün. Dolayısıyla ‘Egemenlik milletindir’ diye bir düstur var. Gerçekten de parlamenter sistemde halkın temsilcilerinin oluşturduğu bir mecliste ülkenin yönetimi ve ülkenin yararına olacak olan yasaların çıkarılması ve halkın temsilcilerinin bir arada ülkenin geleceği ile ilgili kararlar alması çok derece önemli. Bu noktada biliyorsunuz meclisimizin diğer adı da Gazi Meclis. Çünkü meclis kurulduktan sonra İstiklal Savaşı tamamlanmıştır.

“Herkesin bayramı kutlu olsun”

Meclis 1920’de açıldı İstiklal Savaşı da 1922’de sonuçlandı. Ülkenin bağımsızlık mücadelesi verildiği dönemde açık olan bu mücadelede ön alan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında ülkenin bağımsızlığının kazandığı süreçte göreve başlamış bir meclis. Biz bundan dolayı milletin egemenliğini ifade eden parlamentonun üstünlüğünü savunuyoruz. Parlamenter sistemi savunurken bunu öne alıyoruz. Bugün bizim için çok anlamlıdır. Herkesin bayramı kutlu olsun” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech