Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

AŞK HİKÂYESİ

Bugün, Çanakkale’yi de ilgilendiren, tarihi aşk hikâyelerinden birisini anlatacağız. Bir aşk için en fazla ne yapabilirsiniz? Aşkı için herkese karşı gelen Napolyon’dan, güzeller güzeli Helen için büyük bir savaşa sebep olan Paris’e kadar; uğruna filmler çekilen, kitaplar yazılan tarihin en büyük aşk hikâyelerini bu yazıda derledik.

Helen-Menelaus ve Paris. Uğruna Truva Savaşı çıkarılmış güzeller güzeli, Zeus’un kızı olduğu iddia edilen Helen’i duymayan yoktur. Onun adı Truvalı Helen’dir. Efsane olmuş aşk hikâyelerinden biridir ona duyulan aşk. Helen evlenecek yaşa geldiği vakit yakışıklı, zengin ve itibar sahibi bütün Yunan gençleri onun peşine düşerler. Ancak Helen’in babası Kral Tyndareos, reddedilen damat adaylarının daha sonra bir taşkınlık yapmasından korkar ve onu istemeye gelen herkese yemin ettirir. Helen kimi seçerse seçsin onun evliliğini ve huzurunu koruyacağına dair söz verdiren bir yemindir bu. Ardından damat olarak Menelaus’u seçer. Menelaus daha sonra kral olur. Helen, Sparta’nın kraliçesiyken, kendinden 9 yaş küçük Truva prensi Paris tarafından kaçırılır. Bazı hikâyelerde ise Menelaus’la süren 10 yıllık evliliği sonrasında Paris ile kaçtığı belirtiliyor. Ardından Menelaus, eski damat adaylarına yeminlerini hatırlatıyor ve onları bir araya toplayarak tarihteki en büyük Yunan ordusu ile tarihin en büyük savaşlarından birini veriyor. Birçok filme konu olan savaşı en son Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom ve Diane Kruger’ın rol aldığı Truva filmi ile tekrardan hatırlamıştık. Tarihte Helen’in hikâyesi filmdekinden daha farklıdır. Büyük aşk Paris’in Truva savaşında ölmesiyle sonra erer. Helen ise Menelaos tarafından tekrardan Sparta’ya geri getirilir.

GÜLMECE

Avcılar sürek avı sırasında bütün ormanı sarmışlar.Ormanın merkezine doğru ilerliyorlar,Hayvanların reisi olması nedeniyle Aslan bütün hayvanları bir araya toplamış, “Arkadaşlar..” demiş yelelerini kabartarak “ Durum ciddi..Ama sadece benim bildiğim gizli bir kaçış yolu var..Ancak telaşa yer vermemek için belli bir düzen içerisinde,harf sırasına göre kaçacağız..En önde ‘A’ ile başlayan At ,Ayı ,Aslan, en sonda ‘Z’ ile başlayan Zebra Zürafa..Anlaşıldı mı?..” Denilen uygulanmaya başlamış,en önde ‘A’ ile başlayan hayvanlar gizli patikada ilerlerken Aslan bir bakmış önünde bir ‘Bit’..”Hey..!” demiş hafif kızarak, “Senin adın ‘B’ harfiyle başlıyor..Geç bakalım arkaya..!” “Yoo..” demiş Bit bir yandan kaçmağa çalışarak, “Ben senin bildiğin bitlerden değilim!”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech