Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz “Kıdem Tazminatı kazanılmış haktır ”

Hak-İş ve Hizmet-İş sendikaları

Hak-İş ve Hizmet-İş sendikaları Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, kıdem tazminatı ile bir açıklama yaptı. Yılmaz “Kıdem tazminatı kazanılmış haktır. Kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olabilecek bir geri dönüşü asla kabul etmiyoruz” dedi.

Hak -İş ve Hizmet – İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz kıdem tazminatı hakkında açıklamada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yapısal dönüşüm programı içinde açıkladığı Kıdem Tazminatı Reformu konusunda Hak – İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak Kıdem tazminatı ile kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olabilecek bir geri dönüşü asla kabul etmiyoruz.

TÜM İŞÇİLERİMİZ KIDEM TAZMİNATINDAN YARARLANMASI GEREKİR

Kıdem tazminatının mevcut haliyle bile sorunlar yaşanırken Kıdem tazminatının ödemelerinde 30 gün hakkından vazgeçilmemelidir, öte yandan hak kayıplarını önlemek için Kıdem tazminatı her türlü fesihte ve istifa da süre aranmadan ödenmelidir. Kıdem tazminatına tüm çalışanların erişimi sağlanmalı, bu erişim önünde tüm engeller kaldırılmalıdır.

Kıdem tazminatı bugün tüm Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde ’de çalışma yaşamının ayrılmaz parçasıdır. Buna bağlı olarak, ilgili yasalarda yapılacak değişiklerle kazanılmış haklara dokunulmadan, tüm işçilerin kıdem tazminatından yararlanması sağlanmalıdır. Unutmamak gerekir ki, Kıdem tazminatı bir yük değil, işçilerin kazanılmış hakkıdır.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech