Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümüşe sanatsal dokunuşlar

Engellilere yönelik olarak düzenlenen

Engellilere yönelik olarak düzenlenen Gümüş Takı İşlemeciliği Mesleki Eğitim Kursu’nu tamamlayan kursiyerler, sanat ve zanaatı aynı noktada buluşturan çalışmalara imza atıyor.

Çanakkale İŞKUR’un haberine göre Çanakkale Valiliği himayesinde açılan, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile MÜSİAD işbirliği ve koordinasyonunda gerçekleştirilen engellilere yönelik ‘‘Gümüş Takı İşlemeciliği Mesleki Eğitim Kursu’’ 11 Mart-16 Nisan tarihleri arasında başarıyla tamamlandı.

Kısmi görme ve işitme engeli, zihinsel, spastik, iç hastalıkları ve bedensel engel gibi çeşitli engelleri bulunan kursiyerlerin her biri engellerine takılmayıp kısa sürede gümüş işlemeciliğini öğrendiler ve uygulama aşamasına geçtiler. Kursun son gününde Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şükriye Özkan Gür ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Tan ve Recep Ragıp Barış kursiyerleri ziyaret etti.

Kursiyerlerin el emeği telkâri ve kazaziyelerini inceleyip kurs hocası Melek Kırmış Tokatlı’dan bilgi alan Ali Çalışkan: “Kursiyerlerimiz kısa sürede hem kitabi bilgi edinip hem de yapım aşamasına geçtiler. Kendilerine meslek edinme konusunda önemli bir yol açtılar. Umuyoruz ki bu kursumuz onların hayatlarında bir başlangıç olacak ve emeklerini sürdürülebilir kılacakları bir aşamaya erişeceklerdir.’’ açıklamasında bulundu.

Çanakkale İŞKUR’un engelli meslek eğitim kursunun devamlılığının Halk Eğitim Merkezi’nin programı çerçevesinde sağlanacağı, kursiyerlerin zanaatlarını sürdürmesi yönünde çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech