Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ağaçlar kesildikten sonra işaretlendi…

Geçtiğimiz günlerde tarihi askeri

Geçtiğimiz günlerde tarihi askeri hastanenin bahçesinde bulunan ağaçlar kesilmiş ve bölgede karışıklık yaşanmıştı. Çevre duyarlılığı olan vatandaşlar hastane bahçesine gelerek kesimlere tepki göstermişlerdi. Dün Orman Bölge Müdürlüğü’nden orman mühendisleri alanda inceleme yaparak, kesilen ağaçları işaretlediler. İşaretleme işlemi sonrasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz basına açıklamada bulundu. Dokuz, “Biz yaptığımız işlemden eminiz, her hangi bir sorun yoktur. Devlet bu yapıyı ayaklandırmaya çalışıyor” vurgusunda bulundu.

Cevatpaşa Mahallesi içerisinde bulunan tarihi askeri hastane bahçesinde bulunana yangından hasar gören ağaçlar dünden önceki gün kesildi. Kesimden sonra Orman Bölge Müdürlüğü’nden ekipler kesilen ağaçları dün işaretlediler ve kesilmesi gereken ağaçları tespit ettiler. İşaretleme yapılmadan ağaçların kesildiği yönündeki iddialara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz yanıt verdi. Dokuz konuyla ilgili, “Yapılan işlemlerde her hangi bir yanlışlık yoktur” dedi.

“Ağaçların hemen hemen yarısı yangında kurudu”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Malumunuz geçtiğimiz sene Ağustos ayında burada ot yangınından mütevellit yangın çıktı ve yangında ağaçların büyük bir bölümü zarar gördü. Ağaçların hemen hemen yarısı kadarı kurudu. Dolayısıyla biz dokuzuncu ayda yangından bir ay sonra burada zarar tespitinde bulunduk.

“Biz bu ağaçlar yeşerir diye bekledik”

Koruma Kurulundan buraya gelip incelemelerde bulunan arkadaşlarımız kuruyan ağaçların kesilmesi gerektiğini belirttiler. Daha sonrasında Orman Müdürlüğüne müracaatta bulunduk ve müracaatımız sonucunda bu ağaçların tespiti yapıldı. 2018 yılı içerisinde bunlar gerçekleşirken, biz bu ağaçlardan bazıları tekrar yeşerir diye bekledik. Geçtiğimiz günlerde de bu ağaçların kesilmesi ile ilgili ihale yaptık. İlgili kişi bunların kesilmesi ile ilgili teklifini verdi ve yanan ağaçları alacağını söyledi. Yanan ağaçların dün itibari ile temizleme çalışmaları başladı.

“Kesilen ve kesilmesi gereken ağaçlar işaretlendi”

Dün itibariyle duyarlı vatandaşlarımız çevre ve yeşil hassasiyetlerinden dolayı yaş ağaç kesildiği iddiasında bulundular. Biz Orman Müdürlüğümüzden bir istekte daha bulunduk ve o iddiaları izole etmek açısından, burada bir tespit daha yaptık. Kesilen ve kesilmesi gereken ağaçlar işaretlendi ve belirlendi. Tespitler yerinde yapıldı. Bundan sonra tekrar yanan ağaçları temizleme çalışmasında bulundular.

“Bu yapıya devlet sahip çıkmaya çalışıyor”

Bu yapıya devlet sahip çıkmaya çalışıyor. Bu 20 bin metrekarelik alanı tekrar ayağa kaldırmak isteyen bir bakanlıktan söz ediyoruz. Bu binanın yıkılıp TOKİ olması mümkün değildi. Ben TOKİ iddialarına buradan cevap vermiş bulunayım. Bu iddialar akla ziyan iddialardır.

“Biz yaptığımızdan eminiz, bir sıkıntı yok”

Biz yaptığımızdan eminiz, yaptıklarımızdan yana bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımızın çevreye ve yeşile gösterdikleri hassasiyetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Belki biz bu işe başlamadan önce bir bilgilendirme yapabilirdik. Şu anda burada yapılan işlem düzgündür” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech