Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Turizmde Hedefimiz Büyük

43. Turizm Haftası dün itibari ile resmen başladı. Turizm Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene kentte bulunan turizm sektörü temsilcileri katıldı. Törende konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Gururla ifade ediyorum ki nüfusumuzla, coğrafi büyüklüğümüzle kıyaslanamayacak bir kültürel, tarihsel, mitolojik ve turistik öneme sahip bir ilimiz var. 2017 yılının 01 Ocak-31 Mart 2017 tarihlerini kapsayan ilk 3 ayında, 46 bin 248 kişinin geldiği Troia ören yerini, 2018 yılında ise aynı tarihlerde 90 bin 208 kişi ziyaret etti.” vurgusunda bulundu.

İçinde bulunduğumuz hafta Turizm Haftası olarak kutlanırken, dün Cumhuriyet Meydanı’nda 43. Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Düzenlenen törene başta İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz olmak üzere, kentte bulunan turizmci ve rehberlerin temsilcileri katıldı. Törende yapılan konuşmalarda Çanakkale’nin tarihi zenginliği ve potansiyeli vurgulanırken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Önümüzdeki senelerde turizm gelirlerimiz artacaktır” dedi. Kemal Dokuz ziyaretçi sayılarını kamuoyu ile paylaştı. Dokuz sayılar ile ilgili, “2017 yılının 01 Ocak-31 Mart 2017 tarihlerini kapsayan ilk 3 ayında, 46 bin 248 kişinin geldiği Troia ören yerini, 2018 yılında ise aynı tarihlerde 90 bin 208 kişi ziyaret etti. 2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesi ve Anadolu’nun kadim değeri Troia’yı dünya ile buluşturacak olan Troia Müzesi’nin açılması ile birlikte ziyaretçi rakamlarında daha da artış bekleniyor.

Törende konuşmalar şu şekilde oldu:

“Çanakkale turizmi her geçen gün daha da ileri gidiyor”

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, “Çanakkale turizmi her geçen gün daha ileriye giden daha çok istihdam sağlayan bir noktaya geldi. Birlik beraberlik içinde bu süreçte de tekrar Çanakkale turizminin çok daha yukarılara çıkartma azmimiz ve gücümüz var. Hepinize teşekkür ediyorum. Tekrar turizm haftanızı kutluyorum” dedi.

“Turizm ülkemizin en önemli sektörleri arasında bulunur”

Çanakkale Turistik Otelciler Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, “Bu gün de Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli turizm destinasyonu olması muhtemel şehirlerinden bir tanesinde bugünü icra etmek için birlikteyiz. Bugün turizm 54 tane sektöre buradan lokomotif olarak katkı sağlayan ülke içi siftahımızın doğrudan yüzde sekinizi dolaylı olarak yüzde on altısına katkı sağlayan ülkemizin en önemli sektörlerinin başında bulunmaktadır. Bugün turizmden bahsediyorsak aslında bunu destekleyen tarımdan bahsediyoruz. Bunu destekleyen kültürden kimyadan bahsediyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Çalışmalarımızı ikiye katlayıp daha fazla çalışmamız gerekiyor”

TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, “Çanakkale şehrinde yaşanan son bir yılda yaşanan Troya Müzesi’nden tutun da bölgedeki bütün gelişmelere kadar çok büyük gelişmeler oldu. Burada toplanan herkesin çok kıymetli destekleri oldu. Ve hepimizin bu harçta çok önemli bir desteği oldu. Öncelikle ben Çanakkaleli bir turizmci olarak verilen kıymetli desteklerden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra altyapısıyla bütün eksikleri tamamlanan şehrimizin, bölgemizin daha fazla tanıtılması için daha fazla tanıtmak için tüm turizm aktörlerinin var gücüyle çalışarak daha fazla emek göstermek gerekiyor. Dolayısıyla bu vizyonun bu çalışmaların bu standartın ilerleyerek devam ettirilmesi gerekir. Hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu zamana kadar ki çalışmalarımızı ikiye katlayıp daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi.

“Elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz”

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Başkanı Cihan Müşterioğlu, “Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak, başladığımız kurulduğumuz günlerden bu yana yılmadan bölgemize ülkemize gerek yurtiçinde gerek yurtdışından gelen tüm ziyaretçileri tanıtmaya ve bölgemizin değerlerini onların gönüllerinde yer edinircesine taht kurması için çalışıyoruz. Bölgemizde gizli kalmış olan değerleri tanıtmak için, mümkünse daha rahat konaklamaları için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Çanakkale yerli ve evrensel değerlerin toplamıdır”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Bir destanlar kenti Çanakkale’de 5000 yıldır tarihe tanıklık ediyoruz. Mitolojik Troia destanından yakın geçmişimizin şanlı Çanakkale destanına kadar yaşanan olaylara ev sahipliği yapmış bir kent. Yerli ve evrensel değerler toplamı.

“Kimlikli kent sıfatını hak eden bir kentiz”

Hepimizin bildiği gibi turizm artık global dünyanın en önemli tanıtma ve tanınma aracı. Bir sektör. Dünyanın ve ülkelerin gelişmişlik düzeyi ile ilgili, doğru orantılı olarak her yıl gelişen canlı sektör. Bacasız sanayi. Ulusların yeni bereket alanı turizmdir. Global aktör olmanın olmazsa olmazıdır. Günümüzün en gelişkin ülkelerinin en çok turist alması tesadüf değil… Taşıdığı turizm çeşitliliği ile “Marka” olabilmenin tüm potansiyeline sahip, sahip olduğu tarihsel geçmiş ve birikimle “ Kimlikli Kent” sıfatını hak eden bir coğrafyadayız.

“Çanakkale’de çeşitli turizm değerleri vardır”

Deniz-güneş turizmi, sörf turizmi, dalış turizmi, inanç turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi, konferans turizmi, termal turizm, doğa turizmi,, kültür turizmi, kuş turizmi, Çanakkale olarak sahip olduğumuz turizm çeşitliliklerindendir” cümlelerini kullandı .

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech