Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kriz ekmeğimizle oynuyor!

Dün uygulanmaya başlayan yeni

Dün uygulanmaya başlayan yeni fiyat tarifesine göre Çanakkale’de artık 250 gram ekmek 1.50 TL’den satılacak. Fırıncıların yoğun ısrarları ve “Artık maliyetleri karşılayamıyoruz” serzenişleri, Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’nı harekete geçirdi. Alınan karar ile ekmeğe zam geldi. Patates, soğan, biber, domates, süt, yumurta, yoğurt, meyve, sebzeden sonra ekmeğin fiyatı da olduğu yerde durmadı. Ekonomik kriz vatandaşın ekmeği ile oynamaya başladı.

Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’nın dün almış olduğu kararla Çanakkale’de ekmek fiyatları 1.50 TL oldu. 1.25 olan ekmeğin fiyatı zamlanarak 25 kuruş daha arttı. 2018 yılından günümüze kadar olan süreçte, domates, biber, patates, soğan, patlıcan, salatalık, un, tuz, şeker, mazot, gübre, zirai ürünler, yem, elektrik, doğalgaza peş peşe zam geldi. Gelen zamlar karşısında fiyatlar bir hayli artarken, son fiyatı artan ürün ekmek oldu.

Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu. İş, “Bizde zam yapmak istemiyoruz fakat giderler ve maliyetler olduğu yerde durmuyor, her şeye gelen peş peşe zamlar ekmek fiyatına da yansıdı” vurgusunda bulundu.

“26 ayda, iki yıl içerisinde çok sayıda zam geldi”

İş gazetemize yaptığı açıklamasında, “26 aydan beri ekmek fiyatları değişmiyordu. 26 ay içerisinde gelen fiyat değişiklikleri, zamlar ortada, herkes bunu biliyor. 26 ay içerisinde; bir çuval una yüzde 40, oduna yüzde 43, mayaya yüzde 20, doğalgaza yüzde 48, elektriğe yüzde 20, asgari ücrete yüzde 43, mazota yüzde 30 zam geldi. Bunlar benim faturalardan verdiğim resmi rakamlardır.

“Bir ekmeğin maliyeti 115 kuruş…”

250 gram ekmek 1.50 TL olmuştur. Bir ekmeğin maliyeti 115 kuruş. Fırıncı hesabını yaptı. Buna bayi karı, fırın masrafı, işçi masrafı gibi maliyetler eklendiğinde giderler artıyor. Biz oda başkanı ve esnaf olarak zam yapmaya meraklı değiliz. Artık fırıncılar dayanamadı, en son çare olarak zam yapmak zorunda kaldık” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech