Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan, Aylık 243 Bin TL Sadece Faiz Ödemiş!

Çan Belediyesi, 31 Mart

Çan Belediyesi, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk defa CHP’li Bülent Öz Başkanlığı’nda toplanarak 2018 yılı Faaliyet Raporu’nu masaya yatırdı. Canlı yayınlanan meclis oturumunda, AK Parti’li Abdurrahman Kuzu’nun 10 yıllık yerel iktidarı boyunca bütçeyi nasıl kullandığı tartışmalara sebep olurken, 1. Başkan Vekili Harun Arslan, faaliyet raporundaki ‘faiz’ kısmına dikkat çekti. Arslan “Sadece son bir yılda, Çan’ın faiz giderleri 2 milyon 967 bin TL yapıyor. Bunu ay olarak hesaplarsak Çan, her ay sadece 243 bin 840 TL’yi faize ödemiş” şeklinde konuştu. Başkan Öz de konuyla ilgili söz alarak “Faaliyet raporunda birtakım soru işaretleri var. Bu olağan dışı harcamalar için komisyon kuracak ve bunun sonucunda doğacak olası hukuksal süreçlerin takipçisi olacağız” dedi.

Çan Belediye Başkan’ı Bülent Öz, ‘şeffaf belediyecilik’ anlayışları gereği, meclis oturumlarını canlı yayınlayacağını seçimlerden önce de beyan etmişti. Pazar günü yapılan ve canlı yayınlanan ilk meclis oturumunda ise 2018 Faaliyet Raporuyla ilgili CHP’li üyelerin manidar ifadeleri dikkat çekti.

“Kimseyi suçlamak istemem ama tablo ortada…”

Rapor, her ne kadar oy çokluğu ile oylansa da 1.Başkan Vekilliğine getirilen Harun Arslan, 2018 Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından bir noktaya dikkat çekti. Arslan, “Rapordaki ifadelere göre Çan’ın sadece 2018 yılı için faiz giderleri 2 milyon 967 bin, gün hesabıyla yaklaşık 8 bin, ay olarak bakarsak da Çan, ayda 243 bin 840 TL’yi sadece faizler için ödemiş. Bunlar borçların sadece faizleri… Kimseyi suçlamak, gömmek gibi bir niyetim yok. Ama tablo ortada…” yorumunda bulundu.

“Raporda birtakım soru işaretleri var”

Harun Arslan’ın ardından söz alan Başkan Bülent Öz ise “Faaliyet raporunda birtakım soru işaretleri var. Ve bu raporun geçmesi, olası hukuksal aykırılıkların onaylanması anlamına gelmez. Komisyonlar kurularak her türlü işlemler incelenecek ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Sonradan doğacak olası hukuksak süreçleri de takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech