Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rabia Naz için adalet istiyoruz!”

Çanakkale Kadın Meclisleri, Rabia

Çanakkale Kadın Meclisleri, Rabia Naz Vatan’ın ölümünün birinci yıldönümünde, Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Rabia Naz’ın intihar etmediğinin adli tıp raporları ile kanıtlandığını, bunun bir cinayet olduğunu ve üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceklerini belirten topluluk, “Rabia Naz için adalet istiyoruz. Adalet mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

11 yaşında şaibeli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın, ölümünün üzerinden dün bir yıl geçti. Küçük kızın babası Şaban Vatan, bir yıldır kızının ölümünün cinayet olduğunu ifade ederek adalet mücadelesi veriyor. Fakat işin içine girdiği ifade edilen birtakım siyasi güç dengeleri, Şaban Vatan’ın akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek acılı babayı akıl hastanesine yatırma çabasında…

Bu korkunç süreç ise ülke çapında pek çok sivil toplum kuruluşu tarafından protesto ediliyor. Dün, bu bağlamda Saat Kulesi önünde bir araya gelen Çanakkale Kadın Meclisleri de bir basın açıklaması yaptı.

“Eski AKP’li Başkanın yeğeni, şüpheli durumda!”

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Basına ve Kamuoyuna; 11 yaşındaki Rabia Naz geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti, evinin önünde cansız bedeni bulundu. Rabia Naz’ın intihar ettiğini ileri sürdüler, ölümünün üzerini kapatmaya çalıştılar. Dün Rabia Naz’ın aramızdan alınışının birinci yılıydı. Düşünün, koskoca bir yıl boyunca hiçbir şüphenin üzerine gidilmedi. Adli Tıp Raporu; ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğini ispatlıyor. Ancak Rabia Naz’a çarpan arabanın kime ait olduğu araştırılmıyor. Baba Şaban Vatan; bir adli tıp uzmanı, polis, savcı gibi çocuğunun ölümünü araştırıyor. Delil toplamaya çalışıyor ama Rabia Naz’a çarpan arabanın sahibi bir türlü araştırılmıyor. Eski AKP’li belediye başkanının yeğeni, Rabia Naz’a arabayla çarparak öldürmesi konumunda şüpheli durumda. Ancak hiçbir iddia araştırılmıyor, dava adaletten kaçırılıyor.”

“Bu ölümün üzerini örtmeye çalışanlar iyi dinlesin!”

“Rabia Naz’ın ölümündeki bu karanlık yetmezmiş gibi baba Vatan Şaban şikayet üzerine gözaltına alınıyor, akıl sağlığının yerinde olmadığına karar veriliyor. Aileyi susturmak için jet hızıyla işleyen mekanizmalar, Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için asla işlemiyor. Bugün Türkiye’nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz. O koltuklarda oturup bu ölümün üzerini örtmeye çalışanlar iyi dinlesin: Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Siyasi gücü ve parayı arkasına alarak failleri aklamaya çalışanların karşısında adalet isteyen milyonlarız biz.

“Adalet biziz, susmayacağız”

“Yapılması gereken bellidir: Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz’a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler. Adalet biziz, susmayacağız.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech