Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Anasının Ak Sütü Gibi Helaldir!”

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, seçim maratonunu aylar evvel yerel seçim sürecine başlarken yaptığı gibi basın mensupları için düzenlediği kahvaltı organizasyonuyla noktaladı. Gider, Akol Otel’de basın temsilcileriyle düzenlenen kahvaltının ardından dostane mesajlar vererek “Gerilimden uzak, güzel bir seçim süreci geçirdik. Bunun sonunda ise Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin takdiriyle yeniden seçildi. Bu makam da kendisine anasının ak sütü gibi helaldir. Mürebninesinin emekleri gibi de saygıdeğerdir.” ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı. Sandığın tercihi ise bir kez daha CHP’li Ülgür Gökhan’dan yana oldu. Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ise sürecin sonlanmasının ardından hem Gökhan’ın başkanlığını kutlayan mesajlar verdi hem de yerel seçim sürecini, başladığı gibi, basın mensupları için düzenlediği kahvaltı organizasyonuyla noktaladı.

Ayhan Gider, kentin yerel basın sektöründen çok sayıda temsilcinin katıldığı kahvaltının ardından sorulara cevap verdi. Seçimlerin halkın takdiri olduğunu ve seçilenin bu yetkiyle halka hizmet için yola çıktığını, dolayısıyla bunu ‘kazanan ve kaybeden’ tarafların olduğu bir yarış olarak algılamamak gerektiğini savunan Gider, şöyle konuştu:

“Süreç, dostane noktalansın istedik”

“Yerel seçim maratonuna, sizlerle düzenlediğimiz bir kahvaltı organizasyonuyla başlamıştık. Artık süreç sona erdi ve Çanakkale’nin takdiri Sayın Ülgür Gökhan’dan yana oldu. Bizler de yine bu süreci bir kahvaltı organizasyonuyla noktalamak istedik. Germeden, kutuplaşmadan dostane bir süreç yaşadık ve yine öyle noktalansın istedik.”

“Seçmen ister adaya, ister ideolojiye oy verir”

“Seçimler, bir tarafın kazandığı ve bir tarafın kaybettiği bir yarış olarak algılanmamalı. Seçilen taraf, halka hizmet ediyor. Bu bağlamda bakmak lazım. Ve Çanakkaleli Ülgür Gökhan’ı tercih etti. İnsanlar seçimlerde, dilerse adaya, dilerse partiye dilerse de ideolojisine oy verir. Bunu yargılayamayız. Ki bu sonuçlar da Çanakkale merkezdeki seçmen profilinin eğiliminin takdiridir…”

“Bizim elimizdeki verilere göre makas açılmadı, daraldı”

Ayhan Gider, konuşmasının ardından ise soru-cevap bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gider, bu esnada sorulan ‘seçimin mağlubiyetinin faturası kime kesilecek?’ şeklindeki bir soru üzerine ise oldukça manidar bir cevap verdi. Seçimin neye göre mağlubiyet olarak tanımlanacağının tartışmalı olduğunu ve ellerindeki verilere göre makasın açılmadığı aksine daraldığını belirterek “Biga’yı CHP’den aldık. Lapseki’ye bakıyorsunuz hala bizde. Keza böyle çok fazla örnek var. Ben seçimleri genel bir yargıyla değerlendirmek değil, tek tek ele almak taraftarıyım. İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi üyelerimiz var. Onun için genel bir değerlendirme bazında her bir sorunun muhatabı farklıdır. Ayrıca bizim elimizdeki verilere bakarsanız, seçime ittifak olarak girdik ve bu veriler makasın açıldığını değil, aksine daraldığını gösteriyor” sözlerini kullandı. Gider, seçim sonuçlarının birkaç ay sonra gerçek anlamda değerlendirilebileceğini kaydetti.

Gider’e ‘Ülkü Ocakları’ sorusu

Soru-cevap bölümünde Gider’e bir dönem Ülkü Ocakları geleneğinden gelmiş biri olarak ‘Ocağa siyaset girmez’ geleneğine rağmen Çanakkale’deki ülkü ocakları binasına afişinin asılmasının ocak içerisinde tartışmalara neden olduğu ve bunu nasıl karşıladığı sorusu yöneltildi. Gider, bununla ilgili “Bu konuda bir bilgim yok ama eğer asılmışsa da gurur duyarım” yorumunu yaparken seçimlerde MHP’den aday olması durumunda sonuçların nasıl şekilleneceğini düşündüğü yönündeki soruya ise “Doğmamış çocuğa don biçmenin anlamı yok” yanıtını verdi.

Kahvaltıdaki soru cevap bölümünün ardından Ayhan Gider, görüşmeyi, beraberindeki basın mensuplarıyla kahve içerek noktaladı.

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech