Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastanebayırıspor Süper Amatör’de

1.Amatör Lig’in play-off mücadeleleri

1.Amatör Lig’in play-off mücadeleleri nefes kesti. Play-off müsabakalarında karşılaşan Hastanebayırıspor ile Güneylispor, Süper Amatör Lig’de ter dökmek için kıyasıya mücadele ettiler. Gülen taraf Hastanebayırıspor Kulübü olurken, Hastanebayırı Süper Amatör Lig’e adını yazdırmayı başardı.  

Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör ligleri Çanakkale’de son zamanlarda nefes kesmeye devam ediyor. Çanakkale’de futbol severler gönül verdikleri takımları hafta sonlarında desteklerken, futbolcular ile gurur duymaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz Pazar günü 1.Amatör Lig’in play-off mücadeleleri oynandı. Pazar günü karşı karşıya gelecek ekipler Hastanebayırıspor ile Güneylispor oldu.

Pazar günü saat 15.00’te başlayan mücadele futbolseverlerin nefesini kesti. Normal süresi 1-1 tamamlanan mücadele uzatma dakikalarına gitti. Maçın başından sonuna çekişmeye sahne olan mücadelede uzatmalarda da sonuç değişmeyince mücadele penaltılara kaldı. Penaltılarda 4-1 Hastanebayırı lehine sonuçlanan mücadelenin kazananı 5-2’lik sonuçla Hastanbayırıspor Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

Hastanebayırı, Güneylispor karşısında elde ettiği galibiyet ile 1. Amatör Lig’den, Süper Amatör Lig’e çıkan takım oldu. Futbolseverler önümüzdeki sezon Süper Amatör’ün yeni yıldızı Hastanebayırıspor’un mücadelelerini nefes nefese izleyecekler.

Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu, mücadele sonunda sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kızoğlu yapmış olduğu paylaşımda, “Cevatpaşa Mahallemizin iki köklü ve değerli kulübü Hastanebayırı ve Kocatepe başarıya doymuyor… Maşallah.

Güneyli’ye karşı yüreklerini ortaya koyan, inanılmaz bir mücadele sonucunda Süper Amatör Lig’e yükselen Hastanebayırı ve Esenler’e karşı farklı bir galibiyet alan Kocaetepe spor kulüplerimizin geçmişten günümüze tüm yöneticilerini, teknik ekiplerini, futbolcularını ve renklerine gönül vermiş taraftarlarını kutluyor, ayakta alkışlıyorum. Paşa mahalle sizinle gurur duyuyor…” dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisine bir atmosfer yakaladık”

Hastanebayırıspor Kulübü’nün başarılı kaptanı Erdal Akyürek duygularını Gündem Gazetesi ile paylaştı. Akyürek, “Takıma devre arasında dahil olduk. Birlik ve beraberlik içerisinde muazzam bir atmosfer yakaladık. İkinci yarı çok çekişmeli geçti ve biz play-offlara kaldık. Ligi Gümüşçay birinci bitirdi ve Gümüşçay direk Süper Amatör Lig’e çıktı. İkinci bizim rakibimiz Güneyli, Barbaros üçüncü ve biz dördüncü bitirdik. Arslanca beşinci bitirdi. Güneyli Arslanca’yı biz ise Barbaros’u yenerek play-off finaline kaldık.

“Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik”

Maç çok çekişmeliydi, 1-0 öne geçtik sonrasında kalemizde bir gol gördük. Pozisyonlara girdik, değerlendiremedik ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda net pozisyonlardan yararlanamadık, sonrasında maç penaltılara kaldı. Penaltılar sonucunda hak ettiğimiz başarıyı kazandık.

“Özveri şampiyonluk getirdi”

Bu takımda birlik ve beraberlik en önemli noktalardan birisidir. Başarıda futbolcuların özverisi şampiyonluğu getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech