Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Herkes için Adalet, Adalet için Avukat!

Avukatlar Haftası çeşitli etkinliklerle

Avukatlar Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çanakkale Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen geleneksel gala yemeğinde bir araya gelen hak savunucuları, hem eğlendi hem “Herkes için Adalet, Adalet için Avukat” vurgusu yaptı.

Geleneksel gala yemeğine; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, hakimler, savcılar ve avukatlar ile aileleri katıldı.

Gece bir konuşma yapan ve Çanakkale Barosu’nun hedefinin mesleği adına, hukuk adına, adalet adına her zaman en iyisini, en güzelini yapmak olduğunu belirten Baro Başkanı Bülent Şarlan, bu yıl 9 günde 28 etkinlik ile faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Şarlan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlamaları dolayısıyla yayınlanan ve çok getiren klipten de bahsederek katkı sunanlara teşekkür etti. Konuşmanın sonunda izlenen klip, geceye damga vururken galaya katılan avukatlar ve misafirler tarafından da uzun süre alkışlandı.

ŞARLAN: “ÇANAKKALE RUHUNU HER ALANDA DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Şarlan, konuşmasına “Çanakkale Ruhu’na sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bu sebeple; Çanakkale Ruhunun bize öğrettiği, ‘birlik, beraberlik ve dayanışma’ anlayışımızı her alanda devam ettireceğiz. Çanakkale Barosu, dün olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetin kazanımlarına, Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye sahip çıkmaya devam edecektir. Çanakkale Barosu, dün olduğu gibi bundan sonra da; Güçlü savunma, Bağımsız ve tarafsız yargı demeye devam edecektir.” dedikten sonra Çanakkale Barosu adına emek veren Yönetim Kurulu üyelerine, kurullarda ve komisyonlarda yer alan meslektaşlarına, Çanakkale Barosu’nun büyük özveri ile çalışan personeline teşekkürlerini sunarak devam etti.

Mesleğin sorunlarının en kısa sürede çözüme kavuşması umuduyla konuşmasına son veren Şarlan, “HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT” vurgusunda bulundu.

KIDEMLİ AVUKATLARA PLAKET

Konuşmanın ardından mesleğinde 25 yılını dolduran ve 40 yılını dolduran olan avukatlara misafirler tarafından plaket ve çiçek takdiminde bulunuldu. 40 yılını dolduran Av. Gülten Yetgin’e, Av. Tomris Okyay’a ve Av. Fatma Armağan Örücü’ye; 25 yılını dolduran Av. Sedat Sel’e, Av. Adnan Güler’e ve Av. Muharrem Erkek adına eşi Özen Erkek’e, plaketler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından takdim edildi. En kıdemli ilk 3 avukattan biri olan Av. Orhan Usal’a da onur plaketi verildi.

HAK NÖBETİNDEKİ MUHARREM ERKEK’E PLAKET

Seçim sonuçları dolayısıyla görev icabı İstanbul’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek adına plaketi Özen Erkek alırken, plaket takdimini Erkek’in yanınca staj yaptığı Av. Işık İşgüden takdim etti. Kıdemli avukat İşgüven, Erkek’in milletvekili olduktan sonra yazdığı şiiri ve kendisinin ona hitaben yazdığı şiiri katılımcılarla paylaştı. Duygu dolu anların yaşandığı ortamda konuşma yapan Özen Erkek’in eşi Muharrem Erkek’in gala yemeğine katılmayı çok istediğini ancak kendisinin Türkiye için hak nöbetinde olduğunu belirtmesi salondan büyük alkış aldı.

Gece, yönetim kurulu üyeleri tarafından pasta kesilmesinin ardından yerel bir sanatçının sahne almasıyla sona erdi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech