Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Girişimcilerden İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı

TOBB Çanakkale İl Kadın

TOBB Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile “İstihdam Seferberliği 2019”  destek ve teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ÇTSO’nun haberine göre Odanın Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Birce Bilici Şimşek, İcra Komitesi Üyeleri Ayşe Berna Ergin, Ebru Çam İlter, Gülçin Semizoğlu, İnci Bayram, Muradiye Özel Ödül, Seçil Yavaşoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Doğal Üyesi Volkan Temiz, İŞKUR Şube Müdürü Ayça Çakmak, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ayşegül Bozkurt, Genel Sekreter ve İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Doğal Üyesi Sema Sandal, İl Kadın Girişimciler İcra Komite Sorumlusu Selen Kılıç ile Kurul üyelerine “İstihdam Seferberliği 2019” çalışmaları kapsamında firmalara sağlanan destek ve teşvikler hakkında bilgi verildi.

Çanakkale İl KGK İcra Komite Başkanı Birce Bilici Şimşek toplantının açılış konuşmasında; “Sayın İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Değerli İŞKUR Şube Müdürü toplantımıza hepiniz hoş geldiniz diyor, toplantımızın verimli geçmesini diliyorum. Benzer bilgilendirme ve eğitim çalışmalarımız, İcra Komitemiz tarafından belirlenen öncelikler doğrultusunda artarak devam edecektir.” dedi.

Başkan Birce Bilici; “27 Şubat 2019 Çarşamba günü TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu seçimlerini gerçekleştirdik. Seçim sonucunda İcra Komitesi, Komite Başkan Yardımcıları Bilge Yerlikaya ve Emel Torun, Komite Üyeleri Atiye Laçin, A.Berna Ergin, Didem Güner, Ebru İlter, Filiz Bahar, Gonca Öztürk Batuhan, Gökçe Uygun, Gülçin Semizoğlu, İkbal Akça, İnci Bayram, Muradiye Özel Ödül ve Seçil Yavaşoğlu olmak üzere 15 kişiden oluşmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi tarafından girişimci kadınlarımıza ÇTSO’da 13:30-17:00 saatleri arasında 26 Nisan 2019 Cuma günü başlayıp 17 Mayıs 2019 Cuma son bulmak üzere belirli aralıklarla eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimlerin sonunda sertifika verilecektir. Verimli ve yararlı olacağını düşünüyorum. Sözü İstihdam Seferberliği 2019 Programını tanıtacak olan İş ve Meslek Danışmanı Ayşegül Bozkurt’a sunumunu yapması için bırakıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ayşegül Bozkurt tarafından, Sigorta Prim Teşvikleri ve Uygulamaları, 2019 Yılı İstihdam Teşvikleri; Üç Aylık Ücret Desteği, İlave İstihdam Teşviki, Asgari Ücret Desteği, Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki, 5 Puanlık İndirim Teşviki ve İlave 6 Puanlık İndirim Teşvikleri hakkında katılımcılara sunum yapıldı.

İstihdam Seferberliği 2019 bilgilendirme toplantısı sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümüyle sona erdi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech