Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçimi Aldı Mazbatasını Alamadı!

31 Mart Yerel Seçimleri’nde

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İyi Parti’den seçilen Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ile Belediye Meclis Üyeleri, mazbatalarını almak üzere bugün Çanakkale Adliyesi’ne geldi. Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) bir üyenin eksik imzası nedeniyle Başkan Zileli mazbatasını alamadı. Türkiye’nin ittifaksız belediyeyi kazanan tek İyi Parti’li ilçe belediye başkanı olan Zileli, ihmalin de sonrasında takınılan tavrın da hoş olmadığını vurguladı.

Eceabat’ı geçtiğimiz pazar günü AK Parti’li belediyeden alan İyi Parti’li Saim Zileli, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ile birlikte 14.30’da, Çanakkale Adliyesine davet edildi. Gökhan ve Arslan, meclis üyeleri ile birlikte mazbatalarını alarak adliyeden ayrıldı. Ancak Zileli ve meclis üyeleri bir süre daha adliyede beklemek zorunda kaldı.

Eceabat’ta adliyenin olmaması sebebiyle Çanakkale Adliyesi’nde yer alan İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını almak üzere çağrılan Eceabat Belediyesi Başkanı ve Belediye ile İl Genel Meclis Üyeleri, büyük bir sürprizle karşılaştı.

MECLİS ÜYELERİ MAZBATASINI ALDI BAŞKAN ALAMADI

İlçe Seçim Kurulu’nun Başkanı ve 6 üyenin imzasının bulunması gereken mazbatada Ali Civlez adlı bir üyenin imzasının eksik olması sebebiyle uzun süre bekledi. İki gündür ulaşılamadığı için imzasını atamadığı öğrenilen üye, tören saatinden sonra adliyeye geldi. Ancak bu kez de Civlez’in İYİ Parti’li, CHP’li, AK Parti’li ve yedek meclis üyelerinin mazbatalarını imzalamasına rağmen Belediye Başkanı Saim Zileli’nin mazbatasını imzalamadan adliyeden ayrıldığı ortaya çıktı. Telefonla dört bir koldan aranmasına rağmen ulaşılamayan üye gelmeyince Başkan Zileli, ikinci bir defa gittiği seçim kurulundan mazbatasını alamadan adliyeden ayrılmak zorunda kaldı.

Başkan Zileli, yapılanın büyük bir ihmal olduğunu ve seçilmiş bir kişiye karşı YSK müdürünün doğru bir tavır sergilemediğini ifade etti. Olayda art niyet yoksa bile büyük bir ihmalin söz konusu olduğu vurgulayan Zileli, “Eksik imza olduğu halde hiçbir özrün dilenmemesi ve ‘ister al ister alma’ denilmesi saygısızlıktır! Karşınızda vatandaş var, seçilmişler var. Derdimizi bile anlattırmadınız.” dedi.

Olaya, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile destek vermeye gelen partilileri de tepki gösterdi.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech