Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk İlkokulu fark yaratıyor

Aynı zamanda Beslenme Dostu

Aynı zamanda Beslenme Dostu da olan Çanakkale Merkez Atatürk İlkokulu hem Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliklerine katıldı hem de İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Dünya Otizm Farkındalık Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli derneklerin ve kuruluşların desteğiyle idrak ediliyor. Yapılan araştırmalara göre; 2006 yılında her 150 çocuktan 1’inde, 2012 yılında her 88 çocuktan 1’inde ve 2014 yılındaki son bilgiye göre de, her 68 çocuktan 1’inde otizm görülmektedir.

Çanakkale Merkez Atatürk İlkokulu 2- A sınıfı ve Özel Eğitim Sınıfları ortaklaşa gerçekleştirdikleri etkinlik ile okullarında ve il genelinde düzenlenen programda yer aldılar. Çanakkale Atatürk İlkokulu Müdürü Rıza Yılmaz ve öğretmenlerin öncülüğünde gerçekleşen programlara katılan öğrenciler otizmin farkındalığına vurgu yapmış oldular. Yapılan etkinlikler bununla sınırlı kalmıyor.

BESLENME DOSTU OKUL ATATÜRK İLKOKULU

Çanakkale Merkez Atatürk İlkokulu “ Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan ‘ Beslenme’ konulu afişleri okula komşu olan esnafları gezerek camlarına astılar. Okulda da paketlenmiş gıdaların içindeki şeker oranlarını gösteren pano hazırlayarak farkındalık oluşturan öğrenciler ve öğretmenler konunun daha iyi anlaşılması için elinden geleni yapıyor.

BİZE IŞIK TUT

4.Sınıf öğrencileri bir taraftan da Çanakkale İtfaiye Müdürlüğüne gezi düzenledi. İtfaiyecilik mesleğini ve kullandıkları ekipmanları ve araçları tanıyan minikler ziyaretten büyük keyif aldılar. Ziyaretin sonunda Atatürk İlkokulu Müdürü Ali Rıza Yılmaz tarafından, İtfaiye Müdürü Olcay Runa‘ya projeye sağladıkları katkıları için plaket takdim edildi.

Gizem Erdoğan

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech