Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Erkek: “İmamoğlu kazandı, milletin iradesine saygı duyulmalı”

31 Mart Yerel Seçimleri’nde,

31 Mart Yerel Seçimleri’nde, resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun, yüzde 48,79’la İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu açıklandı. Fakat AK Parti cephesinden sonuçlara İstanbul’un pek çok ilçesi için itirazlar yükseliyor… YSK’nın ne yönde karar vereceği itirazların incelemesiyle netleşecekken oluşan bu belirsizlik ortamı, tüm Türkiye’de olduğu gibi CHP’li seçmenlerin yoğun olduğu Çanakkale’de de gündemin bir numaralı konusu haline geldi. Çanakkaleli’nin gözü kulağı İstanbul’dayken CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de konuyla ilgili “Herkes gerçeği gördü, İstanbul’u Ekrem İmamoğlu kazandı. Bu sonucu devletin gücünü kullanarak masa başında çevirmeye çalışmak demokrasiye, Türkiye’ye zarar verir” şeklinde konuştu.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun, AK Parti’li rakibi Binali Yıldırım’ı sandıkta mağlup ederek İstanbul’un yeni başkanı olduğu açıklandı. Fakat AK Parti’den seçim sonuçlarına yapılan itirazlar, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de gündem oldu. Tüm Çanakkaleli İstanbul’da seçimlerin nasıl sonuçlanacağını dört gözle bekliyor…

“İmamoğlu, bileğinin hakkıyla kazandı”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yaptı. Erkek “CHP’nin yani Millet İttifakı’nın adayları seçimi kazanmıştır. Bunu kabul etmek gerekir. Sandıktan çıkan sonuca, seçmenin iradesine saygı duymak gerekir. İzmir’de zaten büyük bir farkla kazandık, Ankara’da da ciddi bir fark var. İstanbul’da da Ekrem İmamoğlu bileğinin hakkıyla kazandı. Millet İttifakı olarak sandığa, demokrasiye sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Herkes gerçeği gördü”

“Türkiye’nin sevgiye, saygıya, hoşgörüye, uzlaşmaya ihtiyacı var. Herkes gerçeği gördü, İstanbul’u Ekrem İmamoğlu kazandı. Bu sonucu devletin gücünü kullanarak masa başında çevirmeye çalışmak demokrasiye, Türkiye’ye zarar verir.”

Erkek’ten pankart eleştirisi

Öte yandan, Erkek, seçimin hemen ardından AK Parti’den yapılan ‘kazandık’ açıklamasını ve şehrin muhtelif yerlerine asılan ‘Teşekkürler İstanbul’ pankartlarını da net bir dille eleştirdi. Afişlerde fotoğrafları bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım’ı işaret ederek “İşte asla demokrat olamayacak iki adam… Demokrasiye inanan bunu yapamaz! Ranttan mı vazgeçemiyorsunuz, İstanbul’a ihanet etmeye çok mu alıştınız?” sözlerine yer verdi.

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech