Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barışın kentinde huzurlu spor

Çanakkale Belediyesi tarafından 35

Çanakkale Belediyesi tarafından 35 bin nüfuslu Esenler Mahallesi’ne yapılan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Parkı’nda kentliler haftanın her günü sabah 9.00 ile 22.00 arasında spor faaliyetlerinden faydalanıyor. Sağlıklı Yaşam Parkı’nda açıldığı günden bu güne kayıtlı üye sayısı 850’yi buldu. Kayıt yaptırmanın neredeyse mümkün olmadığı Yaşam Parkı’nın antrenörleri ile Gündem Gazetesi olarak röportaj yaptık. Antrenörler, “Çanakkale’de gülerek, kavgasız, huzur içerisinde spor yapıyoruz” vurgusunda bulundular.

Çanakkale Belediyesi’nin bu güne kadar yapmış olduğu en anlamlı projelerinden birisi olan Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi 11 dönüm arazi üzerinde spor faaliyetlerine devam ediyor. 450 metre uzunluğunda koşu yoluna ve bin metrekare kapalı alana sahip olan Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde açıldığı günden bu yana üye sayısı giderek arttı. Üye sayısı dün elde edilen verilere göre ortalama 850 kişiye yaklaştı. Kadınların ağırlıklı olarak spor yaptıkları tesiste 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar ise ne zaman isterlerse ücretsiz spor imkanına sahipler.

Sağlıklı Yaşam Parkı’nda her gün titizlikle vatandaşların spor faaliyetleri ile ilgilenen antrenörler canla başla çalışmalarına devam ediyorlar. Üniversite mezunu Çanakkale Belediyesi personelleri profesyonel antrenörler ile Gündem Gazetesi olarak röportaj gerçekleştirdik. Sağlıklı Yaşam Parkı’nı bir de onlardan dinledik.

“2 yıldır Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde çalışıyorum”

Antrenör Oğuzcan Uysal (27), “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölümü mezunuyum. Aynı zamanda formasyon eğitimimi de tamamladım. Antrenörlükten tenis çıkışlıyım kendimi fitness alanında geliştirdim. 2 yıldan beri Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde çalışıyorum.

“Her üyenin kendine ait özel programları oluyor”

Biz fitness salonunda şu anda iki antrenör olarak çalışıyoruz. Bir antrenörümüzde Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nden haftanın 3 günü bize destek olmak için geliyor. 850-900’e yakın üyemiz var. Her üyenin kendine ait özel programı oluyor. Rahatsızlıklarını belirliyorlar, biz hedeflerini belirliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda her geldikleri gün kişisel takiplerini sağlıyoruz. Tek tek hareketleri gösteriyoruz, bilmedikleri ya da yapamadıkları yerlerde yardımcı oluyoruz.

“65 yaş üstü vatandaşlarımızla ilgilenmek titizlik gerektiriyor”

Fitness bilen, kendi programı olan kişilere program yazmıyoruz. Kendi programları olanlar kendi çalışmalarını sürdürüyorlar, biz önerilerde bulunuyoruz, yanlış yapılan hareketlerin doğrusunu yapmalarını sağlıyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızla ilgilenmek titizlik gerektiriyor. Yanlış yapılan hareketler sakatlıklar doğurabilir, titiz ve kontrollü bir biçimde ilgi ile sağlıklı bir spor faaliyeti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“Amaç sporu bir kültür haline getirmek”

Amacımız insanlara sporu sevdirmek ve hayatları boyunca spor yapmalarını sağlayıp sporu bir kültür haline getirmeleridir” dedi.

“11 sene profesyonel jimnastik yaptım”

Antrenör Ezgi Güneş (25), “Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Spor Yöneticiliği bölümlerinden mezun oldum. Aynı zamanda şimdilerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapıyorum. 3 yaşından beri Çanakkale’de jimnastik yapıyordum. 11 sene profesyonel jimnastik yaptım. Daha sonradan zumba eğitmenliği belgesi aldım. Zumbanın yanı sıra fitness eğitmenlik belgemde bulunmaktadır. Sağlıklı Yaşam Parkı’nda Ağustos ayından beri çalışıyorum, zumbada grup derslerine giriyorum. 30 kişilik gruplarla çalışmalarımız her gün sürmektedir. Sadece Pazar günleri hariç çalışmalarımız devam ediyor.

“Çalışmalarda zorlandığımız zamanlarda sporu seven insanlar bizi motive ediyorlar”

Sağlıklı Yaşam Parkı’nda spor yapan kentlilerin yaş grubu oldukça geniş. 15 yaşından 65 yaşına çok sayıda üyemiz ile spor yapıyoruz ve farklı skalada insanlara ders vermek zor oluyor. Biz ortalama bir ders vererek herkese hitap etmek zorundayız. Biraz zorlanıyoruz ama oldukça keyif alıyoruz. Bu zorluk bize sporu seven vatandaşları gördükçe ekstra moral olarak geri dönüyor.

“65 yaş üstü üyelerimizin motivasyonları muazzam”

Benim derslerime giren engelli bir üyemiz var ve plates derslerine geliyor. Engeli olduğu için onunla özel olarak ilgileniyoruz. Hareketlerimizi titizlikle yapıyoruz ama istekle geliyorlar ve çok fazla zorlanmıyorlar. Severek geliyorlar… 65 yaş üstü üyelerimizin motivasyonları muazzam. İnanamazsınız, 9.30 derslerinde kalıcı kadrolarımız var. Kahvaltıdan önce Sağlıklı Yaşam Parkı’na gelerek düzenli olarak sporlarını yapıyorlar, bu bizim için oldukça keyif verici bir durum haline geliyor…” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech