Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstihdam Seferberliği Ziyaretleri Başladı

İstihdam Seferberliği kapsamında Ezine

İstihdam Seferberliği kapsamında Ezine ve Bayramiç ilçelerinde bulunan işletmelere ziyaretler yapıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası’nın haberine göre İstihdam Seferberliği 2019 çağrısı kapsamında; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hilmi Ercan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ve Meclis Başkanı Abdullah Deniz’in yer aldığı heyet ile birlikte H.Ö. 444 Öztürkler, RK Süt Ürünleri ve Peysal Gıda firmalarını ziyaret etti.

Borsa’nın haberinde ayrıca şu bilgiler de yer aldı:

“Ziyaretlerde, firmaların çalışmaları ve sektörün durumu hakkında görüşmeler gerçekleştiren Vali Orhan Tavlı ile beraberindeki heyet, işsizliği asgariye indirmek ve insanlarımıza yeni iş imkânları sağlayabilmek için firmalardan destek istedi.

İlgili kurum müdürlerinin de katıldığı ziyaretlerde, mevcut kaynakların kullanılmasının yanı sıra ortaya konulacak çözüm önerileri ile birlikte işsizlik sorununu çözebilmek için alınması gereken tedbirler ve istihdamı arttıracak çalışmalar değerlendirildi.

2019 İstihdam Seferberliğinde Çanakkale’mizin en iyi iller arasında yer alacağına inandığını ifade eden Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, “İlimizin ciddi bir potansiyeli var. Dünyanın en güzel işi insanlara iş ve aş vermektir. Hem üreteceğiz hem kazanacağız, ama bunu istihdamla da taçlandıracağız. İlimiz inşallah bu seferberlikten yine yüzünün akıyla çıkarak, örnek bir şehir olacak. Bunu da hep beraber başaracağız” dedi.

Firmaların İlimiz ve Türkiye ekonomisine önemli bir katma değer sağladığına dikkat çeken Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, “Devletimizin istihdam adına sağladığı teşvikler var. Bunların her biri büyük fırsat. Bu teşviklerin her geçen gün büyüyen ve gelişen Çanakkale’mizin kalkınmasına önemli katkı sunacağını dile getiriyor, tüm üyelerimizin bu teşviklerden yararlanmasını önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

Çanakkale Valisi Sn. Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet firma ziyaretlerinin yanısıra Ezine Kaymakamlığı, Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Ezine’de yapımına başlanan ve çalışmaları devam eden Ezine Kültür Merkezi ve Ezine Gıda İhtisas OSB’sine ziyaretler gerçekleştirildi.

Bayramiç’te yer alan üyelerimizin ziyareti öncesinde Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan ziyaret edilerek, kendisi ile bir görüşme gerçekleştirildi.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech