Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan’da FAKO İle Katarakt Ameliyatlarına Başlandı

Çan Devlet Hastanesi’nde önemli

Çan Devlet Hastanesi’nde önemli bir yenliğe imza atıldı… Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlar Bektaş tarafından son teknoloji fakoemülsifikasyon (FAKO) cihazı ile katarakt ameliyatları yapılmaya başlandı.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Çan Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlar Bektaş son teknoloji fakoemülsifikasyon (FAKO) cihazı ile katarakt ameliyatları yapmaya başladı.

Hastalar birkaç gün içinde günlük hayatlarına dönebiliyorlar

Bektaş, söz konusu ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Hastalarda başlangıçta uzak görme zorluğu görülürken ilerleyen dönemde hem uzak hem de yakın görmede kayıp gerçekleşir. Hastalığın mevcut tek tedavisi cerrahi ile kataraktın çıkarılmasıdır. Katarakt cerrahisinde en güvenilir ve en başarılı teknik lazerli ameliyat olarak bilinen FAKO yöntemidir. Bu yöntem ile lokal anestezi altında dikişsiz ve ağrısız bir şekilde ameliyat gerçekleştirilmekte, hastalar birkaç gün içinde günlük hayatlarına dönebilmektedirler.’’

Hastane Başhekimi Op. Dr. H. Gürkan Çoban ise Bektaş’a teşekkür ettiği açıklamasında “Amacımız hastalarımızın ilçe dışına çıkmadan tedavilerini hastanemizde gerçekleştirerek, hasta memnuniyetini maksimum düzeye çıkarabilmektir. Bunun için Göz Hastalıkları Uzmanımız Op. Dr. Çağlar Bektaş’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech