Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yargı Silah Olarak Kullanılmak İsteniyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkındaki soruşturmalara ateş püskürdü, “Tüm bunlar kurguya dayalı iddialar. Ortada bir suç değil, bir kurgu var. Ve bu kurguda yargı bir silah olarak kullanılmak isteniyor” şeklinde konuştu.

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçlamalarından açılan soruşturma, CHP’yi karıştırdı.

“Suç değil, kurgu var”

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, iddialara ateş püskürerek “Mansur Yavaş hakkında vergi kaçakçılığından, evrakta sahtecilikten kesinleşmiş bir mahkeme kararı var mı? Hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan bir insanı nasıl suçlayabilirsiniz? Anayasa’da en temel haklardan biridir bu. Ve şu an ortada bir suç değil, bir kurgu var. Ve bu kurguda yargı bir silah olarak kullanılmak isteniyor” sözlerine yer verdi.

“Erdoğan; hem savcı hem yargıç hem de karar organı!”

Erkek, Erdoğan’ın hem savcı hem iddia makamı hem yargıç hem de karar organı gibi davrandığını söyleyerek “Bir cumhurbaşkanının belediye başkan adaylarıyla bu tip bir diyaloga girmesi de aslında üzüntü verici” sözleriyle, yürütülen soruşturmanın adaletsizliğine sitem etti.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech