Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalıcı Tarımsal Değerler Sergisi’ne yoğun ilgi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi İçinde Yer Alan ‘Kalıcı Tarımsal Değerler Sergisi, kapılarını açtığı günden bu yana pek çok kişinin ziyaret ettiği bir yer oldu.

ÇOMÜ’nün haberine göre Terzioğlu Yerleşkesi’nde Ziraat Fakültesi içinde yer alan ‘Kalıcı Tarımsal Değerler Sergisi’, başta Ziraat Fakültesi ve Üniversitemiz öğrencileri olmak üzere farklı kreş, ilk ve orta dereceli okullar, liseler ve halkımız tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kuruluş çalışmalarına 2016 yılı içerisinde başlanılan Ziraat Fakültesi ‘Kalıcı Tarımsal Değerler Sergisi’nin Fakültenin iç ve dış mekânında iki ayrı bölümden oluştuğunu söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, “Kalıcı Tarımsal Değerler Sergimiz; bir anlamda tarım müzemiz hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. 2008 yılından itibaren toplanmış olan çok sayıdaki tarımsal eser bu sergimizde yer almakta, bununla birlikte çeşitli eser bağışlarıyla da sergimiz zenginleşmekte, bütün halkımızı Fakültemiz’in ‘Kalıcı Tarımsal Değerler Sergi’sini ziyaret etmeye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz; Ziraat Fakültesi ‘Kalıcı Tarımsal Değerler Sergisi’nin içinde eski tahıl ve zeytinyağı küpleri, at ve kağnı arabaları, eski pulluklar ile kuş yuvalarından oluşan bir koleksiyonun bulunduğunu, ayrıca ipekböcekçiliği ve dokumacılık eserleri, taş işçiliği ve marangozluk aletleri, hasat ve harman aletleri, Çanakkale seramikleri ve Türk ekmekçilik ve sofra kültürü temalarının işlendiği tematik dolapların yer aldığını söyledi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, özellikle çocukların yoğun ilgisini çeken, modern tarım makinelerinin minyatürlerinin sergilendiği ‘Minyatür Çiftlik’ temalı bir dolabın da sergilenmekte olduğunu ifade etti.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech